Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mariana Kočnera priviezli do Bratislavy: VIDEO Vypovedal k mafiánskym vraždám

Marian Kočner je vo väzbe už takmer rok. Zobraziť galériu (4)
Marian Kočner je vo väzbe už takmer rok. (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

PEZINOK - Marian Kočner, ktorý je, okrem iného, obvinený aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, podal žiadosť o prepustenie z väzby. Do tej ho koncom júna poslal Najvyšší súd. Odvtedy sa Kočner niekoľkokrát pokúšal z väzby dostať, dokonca bol ochotný zaplatiť kauciu milión eur. Momentálne má vypovedať v Bratislave k vražde Jána Takáča a iných.

Koncom júla začne pojednávanie s Marianom Kočnerom a Pavlom Ruskom vo veci falšovania zmeniek televízie Markíza. Kočner chce ešte predtým vypovedať. Ako informovala televízia Joj, Špecializovaný trestný súd v Pezinku má už v utorok rozhodovať o jeho ďalšej žiadosti a prítomný má byť aj Kočner. Pojednávanie bude opäť neverejné.

Kočnera sa báli malí aj veľkí: Podnikateľ prehovoril o mafiánskych praktikách

Podľa zistení televízie by mal momentálne Kočner na prezídiu vypovedať k viacerým vraždám v bratislavskom okrese z minulosti, nie však v prípade vraždy Jána Kuciaka. Vypovedať by mal aj k tzv. motákom, ktoré posielal z cely. 

Marian Kočner odchádza naspäť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Marian Kočner odchádza naspäť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Mafiánske vraždy

Podľa našich informácií sa má výpoveď týkať mafiánskych vrážd, konkrétne má vypovedať k vražde Takáča. Toho zavraždili za bieleho dňa v roku 2003. Kočnera vypočúvali niekoľko hodín. Krátko po jednej hodine popoludní ho odviezli naspäť do Leopoldova. Pred novinármi ho skrývali, nakoniec si video zverejnila len polícia na jednej zo svojich mnohých stránok na sociálnej sieti. 

Marian Kočner odchádza naspäť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Podľa medializovaných informácií za vraždou Takáča stála konkurenčná skupina, známa ako "piťovci". Jedným z obvinených by mal byť samotný zakladateľ Juraj "Piťo" Ondrejčák. Ten si momentálne odpykáva právoplatný trest 16 rokov väzenia za šéfovanie zločineckej skupine. V tzv. mafiánskych zoznamoch v skupine piťovcov figurovalo aj meno Mariana Kočnera. 

Mariana Kočnera odvážajú naspäť do Leopoldova

Jána Takáča skončil 30. júla roku 2003 na bratislavských Kramároch. Pri nasadení do jeho luxusného Mercedesu ho desiatimi ranami z pištole "zneškodnil" neznámy páchateľ, ktorý ušiel na Škode Octavia. Tú neskôr našli v Rači obhorenú. Nešlo pri tom o prvý útok smerovaný na jeho osobu. Asi tri roky pred smrťou po ňom v bratislavskom podniku Casey strieľal muž menom Tibor V. Trafil však Takáčovho ochrankára. Posledná rozlúčka s Takáčom sa konala týždeň po jeho smrti na bratislavskom Martinskom cintoríne.

​Rok vo väzbe

Kočnera zadržala NAKA presne pred rokom a obvinila ho z falšovania zmeniek. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici ho vtedy do väzby nevzal. 

Až Najvyšší súd rozhodol o tom, že Marian Kočner pôjde do väzby, v ktorej je už takmer rok. Medzitým niekoľkokrát požiadal o prepustenie, vždy neúspešne. Obvinený je z viacerých ekonomických trestných vecí, no najzávažnejšie je obvinenie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Marian Kočner si ju mal podľa obvinenia objednať. 

Viac o téme: ZmenkyVäzbaSúd Ján Takáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu