Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kuracie mäso, ktoré k nám bolo dovezené z Česka, bolo nakazené salmonelou, otrasné odhalenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA/BRATISLAVA – Hydinové mäso, ktoré k nám bolo dovezené zo susedného Česka, bolo nakazené salmonelou. V čase, keď na to české úrady upozornili, bolo už pravdepodobne zjedené.

Po tom, ako bolo mäso na Slovensko dovezené z Česka, prebrali ho zamestnanci skladu obchodného reťazca Kaufland v meste Ilava. Vtedy ešte českí kontrolóri nevedeli, že je nakazené salmonelou, informovali o tom Hospodárske noviny.

 Vzorky boli odobraté od českého chovateľa dňa 29.05.2019 a správa od českých kontrolných orgánov bola uverejnená v systéme RASFF až 14.06.2019.

 

Kuracie mäso, ktoré k
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Išlo o čerstvé mäso. Kým odobrali vzorku a vyšetrili ju, ubehlo približne päť dní, a tak ľudia mäso zjedli alebo sa vypredalo,“ objasnil pre denník Jozef Bíreš, ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR.


Čítajte aj: Hrôzostrašné výsledky z kontrol potravín: Kupujeme pokazené mlieko aj mäso, pokuta za milión eur


K prípadu sa vyjadrila aj hovorkyňa Kauflandu Lucia Langová. Tá na margo celej veci uvádza, že „slovenské kontrolné orgány nevydali v tejto súvislosti žiadnu oficiálnu informáciu, preto sme presvedčení, že vo vzťahu k spotrebiteľovi ide o čisto informatívne upozornenie“.

Zákazníci môžu dané produkty vrátiť v ktorejkoľvek predajni Kaufland a nimi zaplatená čiastka im bude vrátená naspäť. Ide o kuracie produkty so šaržou 30.5.2019 a s dobou spotreby do 4.6.2019 od českého dodávateľa DIEMA, s.r.o. Hydina bola chovaná a zabitá v Českej republike.
Za nepríjemnosti sa našim zákazníkom ospravedlňujeme.

Viac o téme: MäsoSalmonela
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu