Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Čudné praktiky na rožňavskom úrade práce

„Dcéra nastúpila do práce ešte pred usmernením o znižovaní stavu na úrade,“ povedala riaditeľka rožňavského úradu práce Margita Petrová.
„Dcéra nastúpila do práce ešte pred usmernením o znižovaní stavu na úrade,“ povedala riaditeľka rožňavského úradu práce Margita Petrová. (Zdroj: Nový Čas)

ROŽŇAVA - Ministerka Viera Tomanová svojmu ústrediu asi príliš nedôveruje. Jeho kontrolóri totiž už pred dvomi mesiacmi zistili neetický prístup a neprofesionalitu šéfky rožňavského úradu práce Margity Petrovej. Tá totiž na úrade zamestnala svoju dcéru napriek chystanému prepúšťaniu. Namiesto sankcií voči podriadenej však ministerka dala opätovne preskúmať, či došlo k pochybeniu.

„Dcéra pani riaditeľky bola prijatá len na dobu určitú a nie je v jej priamej riadiacej línii. Pracovnoprávny vzťah je teda v poriadku. Z hľadiska prístupu k informáciám však bola zvýhodnená, čím došlo k porušeniu zákona o štátnej službe,“ povedala hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Danica Lehocká.

Komisia kontrolórov z ústredia postup riaditeľky považovala za neetický a aj neprofesionálny. „Dôsledky však voči nej vyvodiť nemohla, lebo post riaditeľky úradu je politickou funkciou,“ dodala Lehocká. Podľa nej o postihu M. Petrovej môže rozhodnúť iba ministerka Viera Tomanová. Jej hovorkyňa Oľga Škorecová uviedla, že ministerka do Rožňavy poslala ďalšiu kontrolu a až potom sa rozhodne konať.

Samotná riaditeľka svoje počínanie obhajovala tým, že dcéru zamestnala ešte pred zoštíhľovaním počtu pracovníkov na úrade: „V tom čase neplatil žiaden zákaz prijímania, zákon som neporušila.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu