Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Polícia zatiaľ nerozhodla o potrestaní policajta, ktorý zaútočil na sprejera

Policajt zaútočil na mladého muža 6. októbra o druhej popoludní, keď sprejoval stenu Centra voľného času v Trnave.
Policajt zaútočil na mladého muža 6. októbra o druhej popoludní, keď sprejoval stenu Centra voľného času v Trnave.

BRATISLAVA - Okresný riaditeľ trnavskej polície zatiaľ nerozhodol o potrestaní policajta, ktorý zaútočil na sprejera a rozbil mu nos. Hovorkyňa trnavskej krajskej polície Mária Linkešová pre SITA povedala, že z inšpekcie stále neprišli závery vyšetrovania.

Inšpekcia konštatovala, že policajt spáchal priestupok. O sankcii rozhoduje priamy nadriadený, v tomto prípade okresný riaditeľ Vladimír Polák. Policajta môže pokarhať, dočasne mu znížiť plat alebo hodnosť. O výsledkoch vyšetrovania inšpekcie informovala televízia TA3.

Policajt zaútočil na mladého muža 6. októbra o druhej popoludní, keď sprejoval stenu Centra voľného času v Trnave. Mal aj povolenie od majiteľky objektu, ktoré ho však pred rozbitým nosom neuchránilo. Podľa výpovedí z videozáznamu na stránke www.sme.sk policajt mladíka bez varovania hodil o stenu. Po odchode policajta a jeho kolegu prišli na miesto aj kukláči.

Trnavská polícia sa následne snažila policajta ospravedlniť a preveriť sprejera. "Policajt preskakoval kaluž a dopadol tak, že vrazil do sprejera a on do steny...Povolenie, ktoré vystavila mimovládna organizácia, povoľovalo iba maľovanie detských motívov a nebolo vystavené na konkrétnu osobu. Polícia maľbu zadokumentovala a v najbližších dňoch posúdime, či v tomto prípade išlo o grafity s takýmto motívom,“ vyhlásila pár dní po útoku Linkešová podľa sme.sk.

Zásah ospravedlňovala tým, že polícia nemohla prejsť bez povšimnutia okolo niekoho, kto sprejuje stenu. Minister vnútra Robert Kaliňák 9. októbra odovzdával trnavským policajtom autá. Hovoril, že "kto robí, robí aj chyby", aj o schopnosti chlapsky si priznať chybu a ospravedlniť sa. Podľa TA3 sa v týchto dňoch napadnutému ospravedlnil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu