Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Telekom má výpadok: Operátor sa zákazníkom ospravedlňuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Ľudia po celej krajine hlásia problémy so sieťou Telekom. Nefungujú hlasové správy ani internetové pripojenie. Masívny výpadok firma registruje od 10:35. Časť výpadku však už bola odstránená.

Stovky ľudí na sociálnych sieťach napísali, že sa nevedia nikam dovolať, ani sa pripojiť na internet. Dôvodom je masívny výpadok v sieti Telekom. 

"Povaha problému je plošná a náhodná, t.j. zákazníci sa s ním môžu stretnúť na celom Slovensku, ale netýka sa všetkých čísel. Znamená to, že niektorí zákazníci môžu volať medzi sebou alebo byť dovolateľní z inej siete alebo volať do inej siete. Iní nie a sieť sa im javí ako preťažená," povedal pre Topky Michal Korec, hovorca pre služby a financie Telekomu.

Podľa jeho vyjadrenia nastal technický problém na komponente, ktorý prepája hovory a registruje čísla v sieti, čo v praxi znamená, že zákazník sa javí ako nedovolateľný alebo sa nemôže dovolať do siete Telekom.

"Ak je zákazník prihlásený v sieti, mobilné dáta môžu byť dostupné: fungujú aplikácie, sťahovanie dát, dajú sa uskutočniť hovory cez aplikácie ako Whatsapp. Táto situácia je od 10:35 a pracujeme na jej odstránení," dodal Korec s tým, že sa za vzniknutú situáciu zákazníkom ospravedlňujú. 

„Po analýze problému začínajú cca od 14:00 nabiehať na naše mobilné siete prví zákazníci a obnovujú sa im hlasové i dátové služby. Spätná registrácia prebieha vo vlnách, nie plošne, preto by sme chceli zákazníkov ešte poprosiť o trpezlivosť," oznámil hovorca s tým, že naďalej sa pracuje na opätovnom sprevádzkovaní v plnom rozsahu.

Viac o téme: VýpadokMobilná sieťTelekom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu