Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Remišová sa cez sviatky venuje rodine: FOTO Maľované vajíčka a pečenie, čistím si hlavu od politiky

Veronika Remišová so synom Zobraziť galériu (5)
Veronika Remišová so synom (Zdroj: Archív V.R. )

BRATISLAVA - Veronika Remišová trávi veľkonočné sviatky s rodinou. Spolu s deťmi chodia na prechádzky, túry a snažia sa čo najviac času venovať spoločným aktivitám. Tradície dodržiavajú nielen dospelí, ale aj deti. Výnimkou nie je ani pôst, podľa Remišovej je dôležité priblížiť dôležitosť vedieť sa zrieknuť niektorých vecí. Okrem toho maľujú vajíčka, pletú korbáče a všetci sa tešia, ako svoju mamu či manželku oblejú studenou vodou.

Predsedníčka klubu OĽaNO Veronika Remišová trávi tohtoročnú Veľkú noc spoločne s rodinou. „Veľkonočné sviatky trávime spoločne s rodinou, väčšinou v prírode. Keďže deti sú ešte malé, zaujímajú ich aj také maličkosti ako prvé jarné kvietky, alebo sa spoločne učíme rozoznávať vtákov,“ uviedla pre Topky. 

Maľované vajíčka

Veľká noc je pre považujú v rodine Remišovej najdôležitejším kresťanským sviatkom. „Chodíme spoločne s rodinou na bohoslužby a na obrady, Veľká noc nesie v sebe dôležité ľudské posolstvá. Posolstvo pokory na Zelený štvrtok, obety za iných na Veľký piatok a hlavne posolstvo nádeje počas Veľkonočnej nedele,“ povedala. 

Remišová sa cez sviatky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Archív V.R. )

Sprcha ľadovou vodou

Čo sa týka tradícií, s deťmi maľujú vajíčka. „Doteraz sme lepili len nálepky, tento rok ich skúsime ozdobiť aj s voskom.  A všetci v rodine sa najviac tešia na to, ako ma budú oblievať ľadovou vodou. Keďže sa každé ráno otužujem a ako skauti sme sa pravidelne umývali v potoku, nemám z toho až taký stres,“ povedala poslankyňa. 

Veľkonočná turistika
Zobraziť galériu (5)
Veľkonočná turistika  (Zdroj: Archív V.R. )

Špeciálne veľkonočné zvyky v rodine nemajú, ale popri zhone cez rok má Remišová cez Veľkú noc viac času na rodinu. „Hráme sa spoločenské hry. Synček už spoločne s dedkom korbáč uplietol, teraz sa učí ľudové veršovanky,“ opísala zvyky poslankyňa.

Remišová sa cez sviatky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Archív V.R. )

Deťom musíme priblížiť dôležitosť vedieť sa zrieknuť niektorých vecí

Počas Veľkého piatku a soboty dodržiavajú pôst. „Je to príležitosť aj deťom priblížiť dôležitosť vedieť sa zrieknuť niektorých vecí. Na Veľkonočnú sobotu po obradoch robím väčšiu večeru, obloženú misu, chlebíčky,“ vysvetlila Remišová. 

Remišová sa cez sviatky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Archív V.R. )

„Akákoľvek domáca práca je príležitosťou vyčistiť si hlavu od politiky, veľmi rada pečiem a som rada ak prídu návštevy, aspoň mám o dôvod viac niečo dobré upiecť. Klasikou je kysnutý koláč, orechová roláda alebo maková torta bez múky, ktorú všetci obľubujú,“ dodala. 

Viac o téme: OĽaNOVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu