Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kráľ Zemplína si na verdikt súdu ešte počká: O jeho podmienečnom prepustení sa nerozhodlo

Mikuláš Vareha
Mikuláš Vareha (Zdroj: SITA/Jozef Habočík)

SABINOV - Podnikateľ Mikuláš Vareha zatiaľ ostáva v sabinovskom väzení, kde si odpykáva 12-ročný trest za daňové podvody. Dnešné pojednávanie vo veci žiadosti o jeho podmienečné prepustenie sudca odročil na polovicu apríla.

"Pojednávanie bolo odročené za účelom doplnenia dožiadaného spisu," informovala hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. Návrh na podmienečné prepustenie podal riaditeľ Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon treste odňatia slobody v Prešove s tým, že podnikateľ by nosil monitorovací náramok.

Zemplínskeho veľkopodnikateľa zdržali v roku 2011 a odsúdili ho za trestné činy skrátenia dane a poistného a neodvedenia dane a poistného. Svojím konaním pri fiktívnych obchodoch medzi jeho firmami spôsobil ujmu veľkého rozsahu za približne 57 miliónov eur.

Keďže Vareha neuhradil peňažný trest 100 tisíc eur, po odpykaní pôvodného 11-ročného trestu by mal stráviť za mrežami ešte jeden ďalší rok. Pôvodný rozsudok Špecializovaného trestného súdu v kauze potvrdil vo februári 2014 Najvyšší súd SR.

Viac o téme: SúdPodnikateľSúd ZemplínMikuláš Vareha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu