Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prezident Kiska vymenoval do funkcie 25 nových profesorov

Andrej Kiska počas príhovoru pred vymenovaním profesorov vysokých škôl
Andrej Kiska počas príhovoru pred vymenovaním profesorov vysokých škôl (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska v stredu vymenoval 25 nových profesorov. TASR o tom informovali z kancelárie prezidenta.

Medzi vymenovanými sú Ľubica Argalášová v odbore hygiena, Vladimír Danielik v odbore anorganická technológia a materiály, Marek Fabrika v odbore hospodárska úprava lesov a Alena Furdová v odbore oftalmológia.

V odbore epidemológia vymenovali Moniku Halánovú, v odbore teológia Pavla Hanesa, v odbore ochrany rastlín Kamila Hudeca, v odbore pediatrie Miloša Jeseňáka a v odbore ochrana osôb a majetku Ludvíka Juříčka.

Vymenovanými sú aj Radova Kasarda v odbore všeobecná živočíšna produkcia, Zuzana Kováčová v odbore slovenská jazyk a literatúra, Gabriela Lubelcová v odbore sociológia, Mária Lucká v odbore aplikovaná informatika, Tomáš Madaras v odbore matematika, Milan Margetín v odbore špeciálna živočíšna produkcia a Margita Mesárošová v odbore sociálna psychológia a psychológia práce.

Ďalšími profesormi sa stali Michal Murin v odbore výtvarné umenie, Hassam Musa v odbore ekonomika a manažment podniku, Henryk Noga v odbore odborová didaktika, Andrea Olšovská v odbore pracovné právo, Jaroslav Orosz v odbore ústavné právo, Jaroslav Šálka v odbore ekosystémové služby lesov, Milan Šimko v odbore výživa, Michal Valčov odbore religionistika a Dagmar Zsapková v odbore hudobné umenie.
 

Viac o téme: ŠkolstvoProfesoriAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu