Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO zo snežného pekla na východe Slovenska: Hrôza pre vodičov, toto by ste zažiť nechceli!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA/STARÁ ĽUBOVŇA - Na Slovensku už pár dní vládne tá pravá zima. Teploty klesajú pod nulu a aj Perinbaba nám už poslala svoje prvé poriadne pozdravy. Pre vodičov však toto obdobie nie je až také príjemné. Počasie totiž dokáže potrápiť ich schopnosti. Ak sa k hustému sneženiu navyše pridá silný vietor, môže z toho vzniknúť situácia, do ktorej by sa nerád dostal žiadny šofér. Presne takú, akú zažila aj policajná hliadka z Ľubotína.

Mimoriadna situácia na FOTO: Vodiči bojujú s kalamitou na cestách, napadlo vyše 80 cm snehu!

Polícia včera zverejnila na svojej facebookovej stránke "autentické video zo snehovej búrky", ktoré vo štvrtok nakrútila hliadka z OO PZ Ľubotín v okrese Stará Ľubovňa. "Daný úsek (Pusté pole) museli opakovane uzavrieť, aby ho cestári mohli odhrnúť. Hliadka sa chce cestárom poďakovať za ich pomoc motoristom, lebo to nemali vôbec ľahké a robili čo mohli," píše sa na sociálnej sieti.

Zo záberov je jasné, že cestári mali v tomto nepriaznivom počasí naozaj čo robiť. Kvôli silnému vetru a snehu boli podmienky viditeľnosti dosť mizivé.

Oravská Lesná
Zobraziť galériu (2)
Oravská Lesná  (Zdroj: SITA/Milo Fabian)

Vo štvrtok sa však počasie vyšantilo aj na mnohých iných cestách. Na severe Slovenska totiž napadlo vyše 80 cm snehu a viaceré dediny vyhlásili mimoriadnu situáciu. Snehová kalamita zastihla najmä obce v okrese Námestovo - Mútne, Oravskú Lesnú, Oravské Veselé, Oravskú Polhoru, Sihelné, Rabču, Novoť, Zubrohlavu a Rabčice. V okrese Žilina vyhlásili mimoriadnu situáciu obce Lutiše, Belá a Terchová. Na Kysuciach mali najväčšie ťažkosti so snehom v Skalitom.

Viac o téme: SnehSneženie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu