Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Biele peklo v Božom Dare: Mrazivé VIDEO z českej cesty, autá zasypalo snehom až po strechu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Policie ČR)

KARLOVE VARY - Sneh aj dnes komplikuje dopravu na českých cestách a železniciach. Problémov v doprave a porúch elektriny však našťastie oproti minulým dňom ubudlo. Ešte ráno boli nezjazdné napríklad cesty na krušnohorský Boží Dar. Pretrvával tiež kalamitný stav v dodávkach elektriny. Polícia na kameru zachytila, ako tam vyzeralo včerajšie počasie. Muži zákona mali plné ruky práce s vyťahovaním zapadnutých áut.

VIDEO zo snežného pekla na východe Slovenska: Hrôza pre vodičov, toto by ste zažiť nechceli!

Biele peklo v Božom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

"Zlé poveternostné podmienky potrápili celý Karlovarský kraj. Najkritickejšia bola situácia v Krušných horách predovšetkým na Božom Dare. Vzhľadom na to, že v tejto oblasti husto snežilo a fúkal silný nárazový vietor, uviazlo v skorých ranných hodinách v nafúkaných závejoch najmenej 7 osobných vozidiel, ktoré boli zasypané snehom až po strechu," informovala včera na svojej stránke česká polícia a pridala aj video z vyťahovania vozidiel. Na záberoch vidno, že počasie bolo mimoriadne silnou prekážkou.

"Cez hraničný priechod do Nemecka sa z českej strany nedalo prejsť. Na mieste pomáhali s vyslobodzovaním vozidiel hliadky z obvodného oddelenia Jáchymov a Pernink a horská služba. Traktory s pluhmi udržiavali prejazdnosť cesty celú noc. K ránu vietor zosilnel a cesta od Abertamské zákruty na Boží Dar bola úplne uzavretá," dodali policajti. Pre sneženie boli cesty na Boží Dar uzatvorené ešte aj dnes ráno. Sprejazdniť sa ich podarilo až pred 11.00 h.

Viac o téme: CestaSnehKalamitaSneženieČeskoBoží Dar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu