Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prvé novoročné dieťa sa narodilo dve sekundy po polnoci: Dievčatko dostalo meno Szofi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

DUNAJSKÁ STREDA - Prvým novorodencom v roku 2019 v Nemocnici Svet zdravia v Dunajskej Strede je dievčatko Szofi.

Na svet prišlo 1. januára, dve sekundy po polnoci. Ako uviedla Jana Fedáková zo Sveta zdravia, dievčatko sa narodilo cisárskym rezom. Váži 3380 gramov a meria 50 centimetrov. "Mamička dievčatka je z obce Baloň v okrese Dunajská Streda," dodala Fedáková.

Vo Vranove sa narodil Dávid

Vo vranovskej nemocnici sa prvé dieťatko nového roku 2019 narodilo len trištvrte hodiny po polnoci. Jana Fedáková zo skupiny Svet zdravia informovala, že spontánnym pôrodom tam prišiel na svet chlapček s menom Dávid.

"Váži 2250 gramov a meria 45 centimetrov. Mamička je z obce Banské," uviedla Fedáková a zároveň dodala, že vo vranovskej nemocnici dosiaľ nezaznamenali poranenia súvisiace so silvestrovskými oslavami.

V Žiline sa prvá narodila Matilda

Prvým novoročným dieťaťom, ktoré sa narodilo vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline, je dievčatko Matilda. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej sa Matilda narodila o 2.15 h, meria 49 centimetrov a váži 3000 gramov. "Mama Silvia zo Žiliny aj dcérka sú v poriadku. Celej rodinke prajeme veľa zdravia, šťastia a lásky," dodala Záteková.

Prvé dvojčatá sa narodili v Prešove

V Prešove sa pred 7. hodinou ako prvé narodili dvojčatá. Začiatok roka 2019 tak príjemne prekvapil službukonajúci personál gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia I, tzv. starej pôrodnice, Fakultnej nemocnice J. A. Reimana Prešov i prvorodičku – mamičku Patríciu (22) z Hanušoviec nad Topľou.

"Na svet priviedla zdravé dvojčatá. Chlapci Sebastián a Teodor sa narodili o 6.48 h a o 6.50 h. Jeden z nich má miery 1860 gramov a 43 centimetrov, druhý pri narodení vážil 2000 gramov a meral rovnako," informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

Prvým novorodencom v Rožňave je Kristína

Prvým dieťaťom, ktoré sa v roku 2019 narodilo v Nemocnici Svet zdravia (SZ) Rožňava, je dievča menom Kristína. Informovala o tom špecialistka pre externú a internú komunikáciu siete SZ Jana Fedáková. 

"Malá Kristína narodila o 8.05 h, váži 3550 gramov a meria 50 centimetrov. Bydliskom matky je mesto Rožňava," konkretizovala Fedáková.

Prvým novoročným dieťaťom v Rimavskej Sobote je Noel

Prvým dieťaťom, ktoré sa v roku 2019 narodilo v Nemocnici Svet zdravia (SZ) Rimavská Sobota, je chlapec menom Noel. Informovala o tom špecialistka pre externú a internú komunikáciu siete SZ Jana Fedáková.

"Malý Noel sa narodil o 3.03 h, váži 2880 gramov a meria 50 centimetrov. Bydliskom jeho matky je obec Včelince v okrese Rimavská Sobota," konkretizovala Fedáková.

Poriadny obor sa narodil v Bratislave

Prvé bábätko v Bratislave sa narodilo v Nemocnici akad. L. Dérera o 3:19. Ako informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská, rodičia mu dali meno Samuel a váži 4 190 gramov a meria 52 cm. O 8:15 sa narodili v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda dvojičky. Počas 31. decembra do polnoci sa v pôrodniciach UNB narodilo 23 detí z toho 11 dievčat a 12 chlapcov.

V Banskej Bystrici sa narodila Bratislavčanka

Prvým dieťaťom, ktoré sa v roku 2019 narodilo v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, je dievča Simona. Podľa slov hovorkyne nemocnice Ruženy Maťašeje je matka pôvodom Banskobystričanka, ale v súčasnosti žije v Bratislave.

"Simonka sa narodila o 6.08 h, váži 3110 gramov a meria 53 centimetrov. Dieťatko bolo po pôrode zdravé, jeho matka takisto," konkretizovala Maťašeje.

Viac o téme: NovorodenecSlovenskoŽilinaVranov nad Topľou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu