Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nebezpečná novoročná zábava: Hasiči zasahovali pri požiaroch spôsobených pyrotechnikou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Pri požiaroch spôsobených zábavnou pyrotechnikou zasahovalo celkom 73 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Informovala o tom v utorok Katarína Križanová z HaZZ.

"V súvislosti so zábavnou pyrotechnikou zasahovali slovenskí hasiči v Košickom kraji osemkrát. V Žilinskom, Banskobystrickom a Bratislavskom kraji boli vyslaní spolu k 15 udalostiam súvisiacim so zábavnou pyrotechnikou," doplnila Križanová.

Noc v Prešove bola pomerne pokojná

Prešovskí traumatológovia ošetrili na prelome Silvestra 2018 a Nového roka 2019 v čase medzi 22.00 až 7.00 h 18 pacientov. Hospitalizácia bola nutná len u dvoch pacientov, ostatných ošetrili lekári ambulantne. „Silvestrovské úrazy ako popáleniny či devastačné poranenia sme našťastie nezaznamenali. U pacientov, prevažne mužského pohlavia, dominovali tržné rany hlavy a zlomeniny," dodala hovorkyňa.

Bratislavskí policajti hodnotia noc pozitívne

Počas silvestrovských osláv v centre Bratislavy neznamenala polícia žiadne narušenie verejného poriadku. Mestskí policajti preverovali 122 oznámení v súvislosti so zákazom používania zábavnej pyrotechniky v hlavnom meste. "Pred, počas priebehu ani po skončení osláv a verejných podujatí sme nezaznamenali žiadne prípady narušenia verejného poriadku ani páchanie inej protiprávnej činnosti," ozrejmila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Policajti v noci dohliadali na poriadok v historickom centre Starého Mesta, na Hviezdoslavovom námestí, v okolitých uliciach a námestiach, ako aj na nábreží Dunaja zo strany Starého Mesta. "Prijímali adekvátne opatrenia vo vzťahu k vývoju bezpečnostnej situácie," doplnila. Silvestrovská noc prebehla bez rušivých momentov aj z pohľadu bratislavských mestských policajtov. Tí podľa slov svojho hovorcu Petra Plevu riešili len niekoľko prípadov obťažovania ľudí zo strany neprispôsobivých občanov, ktoré nemali výrazný vplyv na oslavy. Pleva informoval, že v noci dostali hlásenie aj o strate dvoch mobilných telefónov, ktoré policajti našli a odovzdali ich pôvodným majiteľom.

Najviac hlásení v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky prijali operační pracovníci mestskej polície v druhom bratislavskom okrese. Pleva ozrejmil, že v takýchto prípadoch hrozí občanom pokuta až 33 eur. Zábava sa nezaobišla bez poranení. Pleva informoval, že po oznámení na linke mestskej polície zasahovali pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci na Hviezdoslavovom námestí, kde ich pomoc potreboval 30-ročný cudzinec s poraneniami hlavy.

Viac o téme: PožiarPyrotechnikaHasičiSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu