Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Slovensko sa valí arktická zima: Teplota klesne poriadne hlboko, mrazivé počasie aj v Bratislave

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Teplej zime odzvonilo! Aj keď sme si doteraz užívali obdobie, kedy ani v noci neklesali teploty hlboko pod bod mrazu, od budúceho týždňa sa všetko zmení. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) prichádza s predpoveďou, ktorá poteší len milovníkov poriadnych mrazov. A tých pravdepodobne nie je veľa. Od pondelka bude totiž teplota smerom k víkendu zostupovať až k hranici mínus 18 stupňov Celzia, a to aj Bratislave. Slovensku sa nevyhne ani sneženie.

FOTO Vedci sú zhrození z toho, čo objavili na Severnom póle: Nikdy som nič také ešte nevidel

Dnes má najvyššia teplota vystúpiť na 3 až 8 stupňov, no už o niekoľko dní bude počasie na našom území vyzerať úplne inak. Od severu k nám začne prenikať chladný vzduch, ktorý so sebou prinesie nielen nízke teploty, ale miestami sneženie aj v nížinách.

Predpoveď pre Bratislavu.
Zobraziť galériu (4)
Predpoveď pre Bratislavu.  (Zdroj: SHMÚ)

Podľa SHMÚ budúci utorok najnižšia teplota klesne na plus dva až mínus štyri stupne a cez deň sa vyšplhá na mínus dva až plus štyri stupne Celzia. Postupne sa však začne ochladzovať čoraz viac, až nakoniec prídu mrazy, ktoré nás potrápia počas celého dňa.

Predpoveď pre Žilinu.
Zobraziť galériu (4)
Predpoveď pre Žilinu.  (Zdroj: SHMÚ)

Predpovedný model Aladin je dôkazom, že je najvyšší čas prezuť autá na zimné gumy a zo šatníkov povyberať teplé bundy, čiapky, rukavice aj šály. Na celom Slovensku to už totiž koncom novembra začne vyzerať ako v mrazivom januári.

Predpoveď pre Košice.
Zobraziť galériu (4)
Predpoveď pre Košice.  (Zdroj: SHMÚ)

Podľa Aladina bude na Slovensku snežiť hlavne budúci utorok a keďže teplota má potom iba klesať a nie stúpať, udrží sa biela pokrývka aspoň zopár dní. Deti si tak budú môcť postaviť snehuliakov aj v našom hlavnom meste či na opačnej strane v Košiciach. Otázne je, čo to urobí s dopravnou situáciou.

Viac o téme: ZimaMeteorológoviaSHMÚPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu