Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

ONLINE Návšteva francúzskeho prezidenta spôsobuje peklo na cestách: VIDEO Sledujte, ako to vyzerá v Bratislave

Návšteva Emmanuela Macrona si vyžiadala viaceré dopravné obmedzenia. Zobraziť galériu (25)
Návšteva Emmanuela Macrona si vyžiadala viaceré dopravné obmedzenia. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koniec týždňa býva pre vodičov v hlavnom meste poriadnou skúškou nervov, tentokrát však bude situácia na cestách ešte o niečo horšia. Na oficiálnu návštevu Slovenska totiž pricestoval francúzsky prezident Emmanuel Macron, a s jeho príchodom súvisia aj mnohé dopravné obmedzenia. Polícia upozorňuje, že pripraviť sa na ne treba v centre mesta, ale aj na diaľniciach. Meniť sa môžu aj linky mestskej hromadnej dopravy. Pozrite sa s nami na aktuálny stav na bratislavských cestách a aj na to, ktorým úsekom sa treba radšej vyhnúť.

  • približne od 12:15 do 12:45 hod. bude uzatvorené Hodžovo námestie a Palisády v oboch smeroch v úseku po Bratislavský hrad.
  • od 14:15 do 14:45 hod. budú znova uzatvorené Palisády, Hodžovo námestie, Suché mýto, námestie SNP, Špitálska ulica, Štúrová ulica a Jesenského ulica.

  • od približne 17:00 do 17:30 informuje Ministerstvo vnútra o uzatvorení nasledovných ulíc a cestných komunikácií: Uršulínska ulica, námestie SNP, Suché mýto, Hodžovo námestie, Staromestská ulica, Most SNP, Eisteinová ulica a diaľničný obchvat v smere na Trnavu.

Situácia na bratislavských cestách

V piatok večer sa francúzsky prezident presúva do Prahy. Ďakujeme, že ste s nami sledovali situáciu počas jeho návštevy v Bratislave ONLINE.

18:00 - Po presune francúzskej delegácie sú v hlavnom meste plne prejazdné diaľnice D1 aj D2 vrátane Tunela Sitina, informuje Zelená vlna. 

17.35 - Francúzsky prezident sa presúva na letisko: Rátajte s uzáverou na D2, neprejazdný je tunel Sitina v smere do Petržalky. Uzavretý je aj celý úsek D1 od Petržalky až po letisko. V opačnom smere prejdete bez obmedzení.

17.10 - Tunelom Sitina aktuálne v smere do Petržalky neprejdete. Stella Centrum uvádza, že obmedzenie by malo platiť približne do 18. hodiny.

16.32 - Uzávera tunela Sitina smerom na Most Lafranconi: Dôvodom je presun francúzskej delegácie.

Počas celého dňa dohliadajú na bezpečnosť policajné hliadky.
Zobraziť galériu (25)
Počas celého dňa dohliadajú na bezpečnosť policajné hliadky.  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

16.20 - Dopravný servis Zelená vlna priniesol správu o nehode, tentokrát  za križovatkou Vajnorská a Bojnická v smere na Zlaté Piesky.

Kolóna na Kollárovom námestí.
Zobraziť galériu (25)
Kolóna na Kollárovom námestí.  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

15.35 - Francúzska delegácia prechádzala aj cez Námestie SNP, ktoré bolo z tohto dôvodu uzavreté.

Dopravná situácia v BA

15.30 - Havarované auto blokovalo pravý jazdný pruh na Vajanského nábreží za univerzitou.

15.00 - Po 15. hodine je v hlavnom meste hlásených viacero kolón. Vodiči sa zdržali na D1 od križovatky Gagarinova po výjazd na D1 v smere na Senec. Kolóna bola aj pred Rovinkou v smere do hlavného mesta. Približne 20-minútové zdržanie bolo tiež na Hradskej a Priehradnej v smere von z mesta. Neskôr aj na Slovnaftskej a Gagarinovej, kde dopravný servis uvádzal približne 15-minútové zdržanie.

14.50 - Nehoda sa stala aj na Viedenskej ceste v smere na Rusovskú cestu.

14.35 - Desať až pätnásťminútové zdržanie hlási dopravný servis aj na Starých Gruntoch v smere od vysokoškolských internátov na D2.

14.26 - Situáciu v hlavnom meste skomplikovala ďalšia dopravná nehoda, tentokrát pred Križovatkou Vajnorskej a Bajkalskej v smere von z mesta. Keďže ide o frekventovaný úsek, zdržíte sa.

14.25 - Kolóna sa tvorí na Vajnorskej v smere von z mesta. Zdržíte sa približne 15 minút.

14.19 - V súvislosti s návštevou francúzskeho prezidenta začali po 14.15 platiť ďalšie dopravné obmedzenia v centre Bratislavy. 

Dopravu riadi polícia.
Zobraziť galériu (25)
Dopravu riadi polícia.  (Zdroj: Vlado Anjel)

13.35 - V Bratislave medzičasom pribudli nové nehody. Dopravný servis Zelená vlna informuje o havárii na Vajanského nábreží pri Univerzite Komenského v smere do Karlovej Vsi. Zdržíte sa aj na Jiráskovej v smere na Romanovu.

13.15 - Emmanuel Macron opustil Grasalkovičov palác na Hodžovom námestí. Pri odchode zamával okolostojacim ľuďom. 

Emmanuel Macron pri odchode
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Nasledoval presun na Bratislavský hrad, kde sa francúzsky prezident stretol s premiérom Petrom Pellegrinim. Časový sklz obmedzil aj dopravu, keďže Hodžovo námestie malo byť uzavreté do 12.45 hod.

Emmanuel Macron opúšťa Prezidentský palác.

13.05 - Napriek tomu, že obmedzenia na Hodžovom námestí a Palisádach mali trvať len do 12:45, dopravu stále odkláňa polícia.

Polícia v hlavnom meste
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

12.27 - Dopravný podnik Bratislava na svojej webovej stránke informoval o odklone vybraných autobusových a trolejbusových liniek MHD. Dôvodom je neprejazdnosť Hodžovho námestia a ulice Palisády. Týka sa to autobusových liniek č. 83, 84 a 93, a tiež trolejbusov č. 202, 203, 207, 208 a 212.

12.20 - Z dôvodu presunu francúzskej delegácie je uzavreté Hodžovo námestie a Palisády.

Návšteva francúzskeho prezidenta na
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

12.14 - Okrem obmedzení spojenými s návštevou francúzskeho prezidenta pribudla v Bratislave nehoda. Na Záhradníckej pred križovatkou s Karadžičovou smerom od trhoviska Miletičova je blokovaný jeden jazdný pruh, 

11.56 - Slovenský a francúzsky prezident budú spoločne rokovať. Emmanuela Macrona sprevádzala do Prezidentského paláca na Hodžovom námestí kolóna áut.

Emmanuel Macron a Andrej Kiska.
Zobraziť galériu (25)
Emmanuel Macron a Andrej Kiska.  (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

11.55 - Obmedzenia naďalej trvajú v centre mesta na Hodžovom námestí, taktiež na Moste SNP v smere do centra a na Palisádach.

Emmanuela Macrona sprevádzala do
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

11.52 - Prvá vlna dopravných obmedzení postupne končí. Na diaľnici D1 - úsek Zlaté Piesky - Prístavný most - stará Einsteinova je prejazdný.

11.50 - Na Ivanskej ceste za Avionom pribudla nehoda. Treba počítať s ďalším zdržaním.

11.45 - Na Hodžovom námestí víta francúzskeho prezidenta slovenská verejnosť.

Príchod Emmanuela Macrona do Bratislavy.

11.35 - Kolóna sa tvorí na Ivanskej ceste pri Avione v smere na letisko. Počkáte si asi 20 minút.

11.15 - Polícia hliadkuje na Moste SNP. Ľudia na neďalekej zastávke sa sťažujú na dopravné obmedzenia, týkajúce sa mestskej hromadnej dopravy. Policajti ich ale priebežne informujú, ako dlho to ešte potrvá.

Policajná hliadka na Moste
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

10.55 - Dopravný servis Zelená vlna informuje o úplnom začiatku uzávery diaľnice D1 v úseku Zlaté Piesky - Prístavný most  - stará Einsteinova, a potom Staromestská - Hodžovo námestie.

10.31 - Okrem obmedzení by si šoféri mali dať pozor aj na rýchlosť. Merajú v Bratislave na Ivanskej ceste za diaľnicou v smere von z mesta, mobilný radar hlási Zelená vlna v Petržalke na Panónskej, jazdí tam čierne Audi. Radar je aj na výjazde z Mosta Apollo na Dolnozemskú.

Dopravná situácia v Bratislave na Prístavnom moste.

10.20 - na D2 za Malackami v smere do Bratislavy si v kolóne počkáte približne hodinu. Dôvodom však nie je návšteva prezidenta. V tomto prípade ide o prácu na cestách. Ako informuje Stella Centrum, obchádzka je možná z Malaciek, cez Pernek, alebo popri Plaveckom Štvrtku, aj tam však treba rátať s výrazným zdržaním.

Situácia na Bajkalskej krátko pred 10. hodinou.
Zobraziť galériu (25)
Situácia na Bajkalskej krátko pred 10. hodinou.  (Zdroj: Vlado Anjel)

10.00 - kolóny sa začínajú tvoriť na bratislavskom obchvate, informuje o tom Stella Centrum.

Odporúčanie polície

Polícia odporúča vodičom, ktorí plánujú na príchod do Bratislavy využiť diaľnicu D1, aby v prípade, že je to možné, tak urobili najneskôr do 10.00 hodiny. Prípadne neskôr v čase po 12. hodine. 

Obmedzenia ale potvrvajú aj popoludní. Polícia apeluje na vodičov, ktorí budú chcieť na opustenie hlavného mesta využiť diaľnicu D1, aby tak spravili v čase najneskôr do približne 16. hodiny, alebo až po 18. hodine.

Nehodové ráno

Vodiči si v hlavnom meste počkali v kolónach už od skorých ranných hodín. Dôvodom boli viaceré dopravné nehody. Dopravný servis RTVS Zelená vlna ešte pred 10. hod. informoval o nehode na Prístavnom moste smerom do Petržalky, kde sa zrazil kamión s autom. Blokovaný bol pripájací pruh z Bajkalskej.

Kolóny hlásili aj na Limbovej v smere na Pražskú, kde šoféri čakali v kolónach 15 minút, ale tiež na Einsteinovej či Šancovej.

Vzácna návšteva na Slovensku: Takýto je program Macrona, stretnutia s Kiskom aj Pellegrinim

Obmedzenia na cestách

  • od 10.00 do 12.00 hod. a od 16.00 do 18.00 hod. polícia odporúča vyhnúť sa diaľnici D1 od Zlatých Pieskov po Einsteinovu ulicu.

  • od 12.15 do 12.45 hod. budú uzavreté Hodžovo námestie a Palisády v oboch smeroch v úseku do Bratislavský hrad

  • od 14.15 do 14.45 hod. budú opäť uzavreté Palisády, Hodžovo námestie, Suché mýto, Námestie SNP, Špitálska ulica, Štúrova ulica a Jesenského ulica. 

  • približne od 16.30 do 18.00 hod. bude uzavretá aj diaľnica D2 V úseku tunela Sitina, v smere z Malaciek do Bratislavy

  • od 17.00 do 17.30 hod. budú uzavreté Uršulínska ulica, Námestie SNP, Suché mýto, Hodžovo námestie, Staromestská ulica, Most SNP, Einsteinova ulica a diaľničný obchvat v smere na Trnavu.

Tretí francúzsky prezident na Slovensku

Emmanuel Macron sa počas oficiálnej návštevy Slovenska stretne s prezidentom SR Andrejom Kiskom a premiérom Petrom Pellegrinim, čaká ho však aj diskusia s verejnosťou. Ide o tretiu návštevu francúzskeho prezidenta na Slovensku.

Emmanuel Macron.
Zobraziť galériu (25)
Emmanuel Macron.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)

Kiska sa s Macronom stretne v Prezidentskom paláci. Podľa Kancelárie prezidenta SR budú rokovať predovšetkým o budúcnosti EÚ, aktuálnom vývoji v regióne aj o situácii v Európe a vo svete. Následne sa francúzsky prezident presunie na Bratislavský hrad, kde ho privíta Pellegrini. Ten bude s Macronom diskutovať najmä o bilaterálnych vzťahoch. Spoločne si tiež pripomenú 100. výročie vzniku Československej republiky a absolvujú prehliadku mesta.

Francúzsky prezident a slovenský premiér na podujatí Formovanie budúcnosti Európy vystúpia s príhovormi a zapoja sa do diskusie s verejnosťou. Diskusia je iniciatívou francúzskeho prezidenta a nadväzuje na sériu konzultácií prezidenta Macrona s občanmi v hlavných mestách Únie. Verejné podujatie sa uskutoční v Primaciálnom paláci, kde Macrona privíta bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Viac o téme: DopravaKolónyBratislavaEmmanuel MacronNávšteva prezidenta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu