Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

PRÁVE TERAZ Prírodná skaza pri Brezne pokračuje: Hasiči bojujú s ohňom už 24 hodín

Požiar lesa pri Polomke zasiahol plochu približne šesť hektárov. Zobraziť galériu (12)
Požiar lesa pri Polomke zasiahol plochu približne šesť hektárov. (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

BREZNO - S plameňmi bojuje približne 60 hasičov, no príroda má, zdá sa, iné plány. Ani po 24 hodinách sa totiž požiar lesa v katastri obce Polomka v okrese Brezno nepodarilo lokalizovať. Zasiahol už plochu približne šiestich hektárov.

Peklo začalo vo štvrtok po jedenástej hodine doobeda. Zatiaľ čo včera hasiči informovali o tom, že požiar zasiahol jeden hektár lesa, dnes už správy hovoria až o šiestich hektároch. Plocha, ktorú sužujú plamene, by sa dala porovnať s viac než ôsmimi futbalovými ihriskami.

Hasenie komplikuje ťažko dostupný terén aj vietor.
Zobraziť galériu (12)
Hasenie komplikuje ťažko dostupný terén aj vietor.  (Zdroj: Facebook/Modul pozemného hasenia Slovensko)

So skazou bojuje v súčanosti takmer 60 hasičov, no stále nie je pod kontrolou. "Pri udalosti momentálne zasahujú hasiči z Modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Stred a Západ a hasiči z Pliešoviec, Žiaru nad Hronom, Novej Bane, Rimavskej Soboty, Rožňavy, Zvolena a Brezna," informovalo na sociálnej sieti Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

Pomoc je potrebná aj zo vzduchu. Podporu poskytuje jeden vrtuľník Leteckého útvaru MV SR, na miesto smeruje aj vrtuľník Leteckého útvaru MO SR. Už včera hasiči uviedli, že plamene prenikli aj na územie Národného parku Nízke Tatry.

Komentujúci sa rozdelili na dve skupiny.
Zobraziť galériu (12)
Komentujúci sa rozdelili na dve skupiny.  (Zdroj: Facebook)

Na sociálnej sieti sa v súvislosti s požiarom objavili negatívne komentáre, ktoré upozorňovali na to, že plocha, ktorá horí, vôbec nie je zalesnená. Viacerí však upozornili, že za to môže kalamita, ktorá sa územím prehnala pred niekoľkými rokmi. Novovysadené stromčeky však padnú za obeť ďalšiemu živlu.

Viac o téme: LesPožiarHasičiBrezno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu