Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na Slovákov číhajú podvodné e-shopy: Sťažnosti na tieto tri obchody neutíchajú, lacné fejky za poriadny balík!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Nemálo Slovákov sa popálilo pri nákupe značkových vôní. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva SR, ktorý tento rok zaznamenal sťažnosti od zákazníkov, ktorí nakupovali v troch internetových parfumériách. Vône sú napodobeniny a obchody sú zaregistrované v Paname.

Hlavný hygienik SR Ján Mikas v mene Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje spotrebiteľov, že nákupy v internetových obchodoch www.theperfumeshop.world, www.parfumy.website a www.vonnyparfum.club sú nebezpečné.

Slováci sa sťažujú, namiesto drahých vôní kúpili napodobeniny

Úrad proti nim od spotrebiteľov zaznamenal v roku 2018 zvýšený nárast podaní. Všetky tri  obchody sú v slovenskom jazyku a ponúkajú napodobeniny parfumov od výrobcov známych svetových značiek.       

Parfémy na internete.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Predajcovia nie sú majiteľmi licencií, obchody sú zaregistrované v Paname

„V podmienkach predaja uvádzajú, že vyobrazené originálne parfémy na stránke slúžia výlučne pre porovnanie a predajca nie majiteľom ich licencií,“ varuje Mikas s tým, že z dostupných informácií a z priložených podkladov od spotrebiteľov vyplýva, že obchody sú zaregistrované v Paname a ich prevádzkovateľom je americká spoločnosť Global Distribution Solutions.

Parfémy na internete.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Luxusné parfémy sú v skutočnosti parfumované vody v lacných fľaštičkách

V oficiálnej správe zverejnenej na stránke ÚVZ SR sa ďalej píše, že z obsahu spotrebiteľských podaní tiež vyplýva, že sľubované luxusné parfémy sú v skutočnosti parfumované vody, naplnené v lacných fľaštičkách, zabalené v papierovom obale bez celofánového prebalu a označené iba číslom vône bez povinných údajov o kozmetických výrobkoch.

Parfémy na internete.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)


Odporúčame aj: MEGAPODVOD na Slovensku: Dovezený ford mal stočených pol milióna kilometrov! Falšujú sa aj škody


Predávajúci nereagujú na reklamácie

Predávajúci umožňuje spotrebiteľom odstúpiť od zmluvy len v deň objednávky a nereaguje na odstúpenie od zmluvy do 14 dní bez udania dôvodu. Ak chce spotrebiteľ vrátiť tovar, predávajúci nevracia peniaze. Navyše, po realizácii platby za objednaný tovar s predávajúcim nie je možné komunikovať.

Parfémy na internete.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

„Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky preto odporúča spotrebiteľom dôkladne zvážiť svoje rozhodnutie zakúpiť si parfémy vo vyššie uvedených internetových obchodoch,“ dodáva úrad.

Viac o téme: VônePodvodE-shopParfém
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu