Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zomrel bývalý šéfredaktor Markízy Robert Čulen: Písal aj o Ruskovi a Kočnerovi

Robert Čulen Zobraziť galériu (4)
Robert Čulen (Zdroj: Facebook/Robert Čulen)

BRATISLAVA - Zomrel bývalý šéfredaktor TV Markíza a Nového Času. O smrti Roberta Čulena informoval na svojom Facebooku aj redaktor Markízy Ivan Čerňanský. Vo veku 49 rokov zomrel jeden z prvých šéfredaktorov Markízy, ktorý sa v posledných rokoch venoval najmä publikačnej činnosti a z médií sa stiahol.

O úmrtí Roberta Čulena informoval portál omediach.com. Portálu to potvrdili dvaja jeho blízki priatelia. Na svojom Facebooku jeho úmrtie potvrdil aj redaktor Markízy Ivan Čerňanský. „Robčo, ani nevieš, ako chýbaš. Najlepší priateľ by nemal odchádzať tak skoro. Už teraz mi chýba tvoj humor, optimizmus i filozofovanie. Počkaj ma tam hore, bráško,“ napísal na sociálnej sieti redaktor. 

Robert Čulen
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Ivan Čerňanský)

K úmrtiu sa vyjadrila aj televízia, kde dlhé roky pôsobil. „Televízia Markíza vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a všetkým pozostalým,“ vyjadril sa šéf PR a marketingu TV Markíza Michal Borec. Posledná rozlúčka sa bude konať budúci utorok, uviedla jeho dcéra na sociálnej sieti.

Zomrel bývalý šéfredaktor Markízy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Hana Čulenová)

Písal o Ruskovi aj Kočnerovi

Robert Čulen patril medzi prvých šéfredaktorov spravodajstva Markízy. Neskôr pôsobil aj ako šéfredaktor Nového Času. Istý čas pôsobil aj na portáli Aktuality.sk. V posledných rokoch sa stiahol z mediálneho sveta a po odchode z televízie napísal niekoľko kníh. Najväčšiu pozornosť vyvolala kniha Televízia Markíza: Fakty, ktoré mali zostať utajené o zákulisí televízie a najmä o jej vtedajšom generálnom riaditeľovi Pavlovi Ruskovi.

Robert Čulen
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Robert Čulen)

V knihe písal o tom, že Rusko sa stretával s ľuďmi zo slovenského i ukrajinského podsvetia. V knihe spomína aj to, ako sa v roku 1998 objavil Marián Kočner ohľadom kauzy Gamatex. Ako jeden z prvých písal aj o kauze zmeniek, kvôli ktorým je teraz Marián Kočner stíhaný vo väzbe. Písal o tom, ako Rusko uzavrel zmluvu s majiteľom ESPE Štúdia Silošom Pohankom. Ten mu mal za odmenu troch miliónov nemeckých mariek pomôcť vybaviť licenciu. Markíza licenciu dostala, ale Rusko peniaze nevyplatil. 

Neskôr napísal knihu o bývalom prezidentovi Rudolfovi Schusterovi s názvom Maléry pána prezidenta: Nelichotivá kniha o hlave štátu, knihu o zákulisí politiky Všetky naše hriechy, ktorá vyšla v roku 1999. S Ivanom Čerňanským napísal knihu Slovenská smotánka Škandály a klebety a knihu Mečiar a jeho ženy..

Viac o téme: MarkízaPavol RuskoMarián KočnerRobert Čulen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu