Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Epidémia osýpok neustupuje: Cez víkend v Michalovskom okrese pribudlo 11 prípadov osýpok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MICHALOVCE – Cez víkend v okrese Michalovce, kde je vyhlásená epidémia osýpok, pribudlo 11 prípadov. Informuje o tom dnes internetová stránka michalovského regionálneho úradu zdravotníctva. Od mája, keď epidémia vypukla, bolo nahlásených 367 ochorení. V rámci protiepidemiologických opatrení bolo zaočkovaných už 3 276 osôb. V okrese naďalej trvá mimoriadna situácia a epidemiológovia monitorujú situáciu.

V Michalovciach a Strážskom neevidovali od 3. augusta do dnešného dňa žiaden nový prípad. V Kapušianskych Kľačanoch sa osýpky vyskytli u štyroch osôb, po dva prípady hlásili z Veľkých Kapušian, Ruskej a Drahňova. Jeden nový prípad bol v obci Iňačovce. Z okresu Sobrance nahlásili jeden nový prípad.

Epidémia v okrese Michalovce prepukla v máji a osýpky sa začali šíriť z obce Drahňov. V júli bola vyhlásená mimoriadna situácia a zriadený krízový štáb, ktorý vedie prednostka michalovského okresného úradu Jana Cibereová. Štáb, v ktorom sú okrem hygienikov a epidemiológov zastúpené aj ďalšie inštitúcie, prijal približne sto rôznych opatrení na zastavenie šírenia epidémie.

Krízový štáb nariadil v ohniskách nákazy preventívne očkovanie vakcínou proti osýpkam. V Michalovciach a Strážskom bol vydaný zákaz konania verejných zhromaždení a podujatí. Krízový štáb zákaz zrušil minulý týždeň v utorok vzhľadom na stabilizáciu situácie v oboch mestách.

Viac o téme: EpidémiaOsýpkyMichalovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu