Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Meteorológovia varujú: Búrky na západnom Slovensku, výstraha pre okres Liptovský Mikuláš

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - V okrese Liptovský Mikuláš dnes stále platí výstraha 1. stupňa pred povodňami, ktorú Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal ešte vo štvrtok. Západné Slovensko zas môžu večer zasiahnuť búrky.

"Vzhľadom na už spadnuté zrážky a nasýtenosť povodí budú na niektorých vodných tokoch (hlavne tok Belá) pretrvávať vysoké vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity. Podľa predpokladaného vývoja počasia očakávame poklesy vodných hladín," uviedol SHMÚ. Výstraha platí do 18:00.

Meteorológovia varujú: Búrky na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Západné Slovensko môžu večer zasiahnuť búrky s krúpami

Západné Slovensko môžu v sobotu večer zasiahnuť búrky s krúpami. Varuje pred nimi Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý upozorňuje pred výskytom búrok na celom Slovensku aj v nedeľu.

S búrkami môžu byť podľa meteorológov spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny zrážok dosiahnuť 20 až 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 65 - 85 km/h. Pri búrkach je možný aj prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch. Taktiež sa môže vyskytnúť stekanie vody zo svahov, zatápanie pivníc či podchodov.

Meteorológovia varujú: Búrky na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Viac o téme: PovodneVýstrahaLiptovský Mikuláš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu