Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Sanitka zrazila opitého chodca

ČADCA - K ďalej havárii sanitky prišlo vo štvrtok v Čadci smerom od obce Svrčinovec. Tridsaťpäťročný vodič obchádzal na priamom úseku cesty stojace vozidlá, na priechode pre chodcov však zachytil sprava idúceho 50-ročného chodca.

Ako informovala Ingrid Jančulová zo žilinskej krajskej polície, šofér sanitky sa chodcovi snažil vyhnúť stočením vozidla vľavo. Sanitka však bokom narazila do prednej časti, pravdepodobne už stojaceho ťahača. Vodič následne narazil do betónového oplotenia. Sanitku odrazilo od múrika a narazila do protiidúceho českého Fordu Mondeo. Polícia zistila, že pod vplyvom alkoholu bol iba chodec, namerali mu 1,98 promile. Zraneného chodca hospitalizovali. Na vozidlách vznikla škoda vyše 600-tisíc korún. Príčiny i okolnosti nehody polícia vyšetruje.

Aj pri ďalšej dopravnej nehode bol zranený chodec. Vo štvrtok večer v obci Raková v okrese Čadca zatiaľ neznámy vodič jazdil na neznámom vozidle smerom od časti Korcháň na Rakovú. Podľa Jančulovej pravdepodobne išiel na motocykli. Šofér zrejme neskoro zbadal 39-ročného chodca, ktorý asi ležal pri okraji vozovky. Nezodpovedný vodič mu prešiel autom po ľavom predkolení a z miesta nehody ušiel. Zraneného muža našla až okoloidúca chodkyňa, ktorá mu poskytla prvú pomoc a privolala rýchlu zdravotnú službu. Muž utrpel ťažké zranenia, je hospitalizovaný v čadčianskej nemocnici. Polícia zistila že chodec bol opitý, namerali mu 2,19 promile alkoholu v krvi.

Polícia preveruje prípad ako ublíženie na zdraví a neposkytnutie prvej pomoci. Policajti zároveň žiadajú o pomoc pri pátraní po nezodpovednom vodičovi a vozidle. Akékoľvek informácie môžu občana poskytnúť na linke 158.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu