Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Ťažko zranený šofér sa prebral z umelého spánku

Zobraziť galériu (2)
"Šofér je už pri vedomí, vníma okolie a reaguje na podnety." (Zdroj: Nový Čas)

ZVOLEN - Šofér autobusu, ktorý sa v nedeľu večer zrútil do rokliny neďaleko Hriňovej, sa dnes prebral z umelého spánku. Jeho stav je stabilizovaný, aj keď vážny.

"Šofér je už pri vedomí, vníma okolie a reaguje na podnety," povedal TASR riaditeľ Nemocnice s poliklinikou (NsP) vo Zvolene Erik Valovič. K zlepšeniu po utorkovej operácii prišlo aj u druhej vážne zranenej, ktorá mala roztrhnutú pečeň a ťažké zranenia hrudníka. Z nemocnice dnes prepustili do domáceho liečenia jedného zraneného z 22 hospitalizovaných, ďalších päť prepustia pravdepodobne vo štvrtok. Ide o ľudí, ktorí mali väčšinou menšie zlomeniny či pomliaždeniny.

Stav šiestich ťažko zranených, ktorých hospitalizovali v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, sa za uplynulých 24 hodín výraznejšie nezmenil. Dvaja najťažšie zranení pacienti, ktorí ležia na ARO, sú napojení na prístroje, jeden z pacientov bol dnes už pri vedomí. Ich stav je v súčasnosti stabilizovaný. Podľa primátora Hriňovej Rudolfa Gondu smútočný obrad na pamiatku dvoch obetí, ktoré pochádzali z mesta, sa začne v tamojšom katolíckom kostole vo štvrtok o 12.00 h. S dvomi obeťami z Detvy sa rozlúčia obyvatelia okresného mesta na obrade, ktorý sa začne v detvianskom kostole o 15.30 h.

Ťažko zranený šofér sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)


„Z nehody si nič nepamätám. Len viem, že manžel hovoril, že sa mu nedá brzdiť, potom som sa prebrala až v nemocnici,“ sťažka hovorí doudieraná a ubolená žena. Má zlomené kosti ľavej časti tváre, udretú hlavu a vo štvrtok ju čaká operácia. Včera ju bola pozrieť jej 12-ročná dcéra Mirka, ktorá leží v rovnakej nemocnici. Šoférovho syna Vladka (15) previezli s vážnymi zraneniami hlavy do banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice. „Môj manžel je dobrý otec aj zodpovedný vodič,“ krúti zranená žena nechápavo hlavou nad celým nešťastím.



ZA SEDEM MESIACOV HAVAROVALO 885 AUTOBUSOV

Za prvých sedem mesiacov tohto roka došlo na Slovensku k 885 dopravným nehodám autobusov. V 291 prípadoch pritom dopravnú nehodu zavinil vodič autobusu. V porovnaní s vlaňajškom nehodovosť autobusov stúpla o 247 prípadov, naopak, počet nehôd zavinených vodičom autobusu klesol o 108. Pri nehodách autobusov tento rok zahynulo 18 osôb a 214 utrpelo zranenia. Alkohol v krvi vodiča bol príčinou nehody v troch prípadoch. Podľa štatistík ministerstva vnútra najčastejšie zapríčiňujú dopravné nehody autobusov iní vodiči, a to spôsobom jazdy, nedaním prednosti v jazde, neprimeranou rýchlosťou alebo predbiehaním.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu