Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Spovede tých, ktorí prežili haváriu v Hriňovej

Tanečník Ján vyšiel z autobusu po vlastných. Zobraziť galériu (3)
Tanečník Ján vyšiel z autobusu po vlastných. (Zdroj: Nový Čas)

ZVOLEN - Zvolenská nemocnica bola jednou z tých, ktorá v nedeľu v noci zažila obrovský nápor. Práve sem totiž priviezli 31 zranených z Hriňovej. V tejto nemocnici leží aj vodič nešťastného autobusu Vladimír Urbanec (40). S ťažkými poraneniami hlavy, mozgu, hrudníka a končatín je v umelom spánku na anestéziologicko-resuscitačnom oddelení. Novému Času sa podarilo získať spoveď muža, ktorý celú hrôzu prežil.

„Pamätám si, že šofér začal kričať, aby sme prešli dozadu,“ začína rozprávanie o tragédii tanečník Ján Jackuliak (24). Po nehode ho previezli do zvolenskej nemocnice s poranenou rukou, kde ho aj hospitalizovali. „Ja som sedel v strede autobusu a prebehnúť som nestihol, len som sa držal.“ Napriek tomu prežil a hovorí o obrovskom šťastí - z havarovaného vozidla totiž vyšiel po vlastných.

Rovnaké šťastie mala aj Slávka Vyletelová (22), ktorá v súbore tancovala spolu s priateľom Miroslavom. „O nehode sme sa dozvedeli od krstnej, ktorá nám volala,“ hovoria Slávkini rodičia Helena (52) a Štefan (53). Dcére volali hneď na mobil, tá však nedvíhala. „Potom sa nám ozvala a povedala, že prežili. Ona aj jej priateľ.“ Slávka má poranený krk a chrbticu, môže však chodiť. Podobne aj Miroslav. Ich milovaný tanec sa im takmer stal osudným.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu