Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Horskí záchranári pomáhali turistovi vo Vysokých Tatrách a aj 73-ročnému cyklistovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/HZS, FB/VZZS ATE, )

VYSOKÉ TATRY - Horskú záchrannú službu dnes dopoludnia požiadal o pomoc turista slovenskej národnosti. Nachádzal sa v Chate pri Popradskom plese a pociťoval poruchy srdcového rytmu, čo mu spôsobovalo ťažkosti.

Ako informujú horskí záchranári na stránke hzs.sk, na pomoc mu odišli záchranári z Oblastného strediska Vysoké Tatry. Po príchode na miesto udalosti pacienta vyšetrili a poskytli mu neodkladnú prvú pomoc. Pomocou terénneho vozidla bol 38 – ročný turista transportovaný k Domu HZS v Starom Smokovci, kde bol odovzdaný privolanej posádke RLP na prevoz do nemocnice.

Dnes popoludní požiadali horských záchranárov o pomoc pre 73 – ročného cyklistu, ktorý skolaboval pred reštauráciou Gader v ústí Gaderskej doliny. Do uvedenej oblasti boli vyslaní záchranári HZS z Oblastného strediska Veľká Fatra a zároveň posádka rýchlej lekárskej pomoci z Martina. Cyklistovi slovenskej národnosti bola na mieste poskytnutá neodkladná prvá pomoc a následne ho posádka rýchlej lekárskej pomoci transportovala do nemocnice.

Viac o téme: Vysoké TatryHorská záchranná služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu