Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vlak sa zrazil s nákladiakom, traja zranení

Traja ľudia utrpeli dnes ráno zranenia pri havárii osobného vlaku s nákladným autom Zobraziť galériu (2)
Traja ľudia utrpeli dnes ráno zranenia pri havárii osobného vlaku s nákladným autom (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Traja ľudia utrpeli dnes ráno zranenia pri havárii osobného vlaku s nákladným autom neďaleko obce Úľany nad Žitavou na juhu Slovenska.

Informoval o tom hovorca železničnej polície Jozef Búranský. Medzi zranenými bol rušňovodič, vlakvedúci a jedna cestujúca. V priebehu mesiaca je to na Slovensku druhá nehoda, pri ktorej sa zranil pasažier vlaku. Vodiča auta polícia obvinila a hrozí mu päť rokov väzenia.

"(Nákladné auto) pred priecestím najprv zastavilo a potom sa rozbehlo na koľaje, kde došlo k jeho kolízii s vlakom. Rušňovodič nedokázal pre krátku vzdialenosť zrážke zabrániť," uviedol Búranský. Železničné priecestie podľa neho nemalo závory. Zranených previezli do nemocnice v Nových Zámkoch, doplnil.

"Vodič nákladného auta bol vyšetrovateľom z Nových Zámkov obvinený zo zločinov všeobecného ohrozenia a ublíženia na zdraví. Obidvoch skutkov sa dopustil z nedbanlivosti," povedal nitriansky policajný hovorca Miloš Fábry. Zranenia rušňovodiča a vlakvedúceho sú ťažké a nie je jasné, ako dlho sa z nich budú liečiť, doplnil.

Vo vlaku bolo podľa Búranského len päť cestujúcich. Dopravu na trati medzi Úľanmi nad Žitavou a Zlatými Moravcami dočasne zastavili. Železničná spoločnosť odhadla škodu na svojom motorovom osobnom vlaku na osem miliónov korún. Na nákladnom aute vznikla podľa Fábryho škoda v hodnote približne milión korún. Alkohol podľa neho neužil pred jazdou ani vodič nákladného auta, ani rušňovodič.

Posledná železničná nehoda, pri ktorej utrpeli zranenia cestujúci, sa stala presne pred mesiacom pri Košiciach. Po kolízii vlaku s nákladným autom zostali dve desiatky zranených, z toho piati vážne.

Naposledy na slovenských železniciach zahynul cestujúci vlani, keď sa pri Štúrove zrazil vlak so smetiarskym autom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu