Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slováci, pozor, športový obchod varuje: Predávali nebezpečné bicykle a spacáky, choďte ich vrátiť

Decathlon varuje pred nebezpečnými bicyklami a detským vakom na spanie Zobraziť galériu (3)
Decathlon varuje pred nebezpečnými bicyklami a detským vakom na spanie (Zdroj: SOI, FB/Decathlon Slovensko )

BRATISLAVA - Sieť francúzskych predajní zo športovým sortimentom Decathlon sa za tri roky dostala do povedomia Slovákov. Avšak teraz v mene Slovenskej obchodnej inšpekcie (SOI) upozorňuje na svoje nebezpečné výrobky. Ak vlastníte jeden z týchto bicyklov či spacích vakov, čo najrýchlejšie ich choďte vrátiť predajcovi. Hrozí ujma na zdraví.

Nebezpečné bicykle

Slovenská obchodná inšpekcia prijala 12. marca podnet od spoločnosti Decathlon, v ktorom varuje pred ďalším používaním nasledujúcich bicyklov. Konkrétne ide o bicykel B´TWIN Rockrider 540.

SOI vo svojej správe uvádza, že varovanie sa týka len nasledujúcich modelov bicyklov, medzi ktorými sú dva bicykle značky ROCKRIDER 520 veľkosti M v čiernom a modrom farebnom prevedení. Z tej istej značky nevyhovuje ani model 540 vo veľkosti M a XL, ktoré boli vyhotovené v sivej farbe.

Nebezpečné bicykle, pred ktorými varuje Decathlon a SOI
Zobraziť galériu (3)
Nebezpečné bicykle, pred ktorými varuje Decathlon a SOI  (Zdroj: SOI, FB/Decathlon Slovensko )

Decathlon preventívne vyzýva spotrebiteľov, ktorí vlastnia uvedené bicykle, aby ich ďalej nepoužívali a v čo najkratšom čase ich vrátili do najbližšej predajne spoločnosti. Ako informuje inšpektorát, výrobky sa predávali od 7. júla 2017 do 18. decembra 2017. „Spoločnosť Decathlon eviduje, že v niektorých zriedkavých prípadoch môže rám bicykla prasknúť alebo sa môže zlomiť spojenie či zvar medzi hornou rúrou a hlavovou rúrou, čo by mohlo viesť k poruche rámu,“ varuje SOI s tým, že v takomto prípade môže dôjsť k pádu jazdca z bicykla.

Majú vaše deti tieto bicykle? FOTO Inšpekcia varuje, sú extrémne nebezpečné!

„V prípade, že ste si spomenutý výrobok zakúpili, môžete ho priniesť späť do ktorejkoľvek predajne Decathlon, pričom Vám budú vrátené peniaze, a to aj bez nutnosti predloženia pokladničného bloku,“ tlmočí SOI.

Nebezpečné spacie vaky pre deti

Decathlon s rovnakým dôrazom upozornil aj na detský spací vak Forclaz 10 stupňov Celzia. „Spoločnosť Decathlon eviduje, že v niektorých veľmi zriedkavých prípadoch sa môže šnúra časti spacieho vaku omotať okolo krku dieťaťa, čo by mohlo viesť k nehode,“ varuje inšpekcia.

Nebezpečný detský spací vak, pred ktorým varuje Decathlon a SOI
Zobraziť galériu (3)
Nebezpečný detský spací vak, pred ktorým varuje Decathlon a SOI  (Zdroj: SOI, FB/Decathlon Slovensko )

Postup reklamácie je totožný ako pri bicykloch. V akejkoľvek predajni spoločnosť majiteľom vyššie spomínaného spiaceho vaku vráti peniaze aj bez predloženia pokladničného bloku.      

Viac o téme: SOIBicykelInšpekciaSpací vak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu