Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Čašníčka v bratislavskom podniku pobúrila Slovákov: FOTO Z reakcie kaviarne sú ľudia v šoku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

BRATISLAVA – Správanie personálu v jednej z bratislavských kaviarní vyvolalo búrlivé reakcie. K nepríjemnému zážitku dvoch žien došlo počas piatkového zhromaždenia Za slušné Slovensko. Krátko po proteste sa išla Kristína spolu so svojou priateľkou Barborou zohriať do neďalekej kaviarne. Objednali si čaj a, ako to už medzi zaľúbencami býva, Kristína pobozkala Barboru na líce. To však ani netušili, čo tým spôsobia.

Kristína sa rozhodla zdieľať svoju nepríjemnú skúsenosť z jedného piatkového večera, kedy sa ona a jej priateľka stali terčom poníženia v známej bratislavskej kaviarni. Ako napísala na svojom Facebooku, spolu so svojou priateľkou bola protestovať na námestí SNP.

Keď uzimené prišli do neďalekej kaviarne, namiesto teplého čaju, ich čakalo poníženie. „Objednali sme si a medzi rečou som dala Barbore pusu na líce,“ napísala Kristína. O dve minúty k nim prišla čašníčka aj s čajom. No to, čo im povedala, ich zarazilo. „Bez tých pusiniek poprosím,“ tlmočila čašníčku vo svojom statuse, ktorá im vraj vysvetlila, že nechce, aby sa na nich museli pozerať ich zákazníci. Pracovníčka zdôraznila, že sú v slušnom podniku. „Na to som jej povedala, že nerobíme nič neslušné a že odchádzame, lebo nebudeme sedieť v homofóbnom podniku,“ spomína Kristína.

„Čašníčka sa rýchlo otočila a vrátila sa s účtom za čaj, a položila nám ho na stôl,“ napísala. Keďže sa čaju ani nedotkli, pochopiteľne, odmietli zaplatiť. Kristína s Barborou z podniku bez slova odišli. „Záver? Dúfam len, že spoločne nebojujeme za takéto "slušné" Slovensko,“ uzavrela Kristína.

Status Kristíny
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Kristina K.)

"Ospravedlnenie" kaviarne šokovalo

O dva dni neskôr sa na svojej Facebookovej stránke snažila správanie svojho personálu vysvetliť aj kritizovaná kaviareň. No namiesto toho, aby sa zákazníčkám ospravedlnila za správanie svojej čašníčky, statusom ešte viac rozhnevala potenciálnych zákazníkov.

„Akceptujeme všetkých ľudí bez ohľadu rasy, vierovyznania a orientácie, a určite nikoho nevyhadzujeme,“ napísala v začiatku svojho stanoviska. Kaviareň však obhájila konanie pracovníčky tým, že v minulosti mali skúsenosti aj s pármi, ktoré neskončili len pri nežnom bozku. Podnik vysvetlil, že išlo len o malé upozornenie, ktoré si žiaľ zle vysvetlili. „My sme toho názoru, že v kaviarni, bare si máte oddýchnuť, vypnúť od bežných starostí, a nie sa tam obchytávať a bozkávať,“ uviedol podnik.

Kaviareň vo svojom vyjadrení skonštatovala, že každý človek by si mal položiť otázku, či svojím správaním neobťažuje okolie. „Nie každému sa páči to, čo vám príde úplne normálne a naopak. Nedá sa vyhovieť všetkým,“ napísala bratislavská kaviareň. Zároveň prosí, aby ich hostia akceptovali slušné mravy.

Status
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Kristina K., FB/Cafe Barista)

Rozzúrení zákazníci

Ľudia z reakcie kaviarne ostali ešte vo väčšom šoku. Viacerí napísali, že podnik viac nenavštívia, dokonca zorganizovali aj udalosť s názvom Slušné bozkávanie pred Café Barista.

Cafe Barista
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Cafe Barista)

Udalosť Slušné bozkávanie pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/ Slušné bozkávanie pred Cafe Barista)

Viac o téme: KaviareňČašníčkaBozkávanieBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu