Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

V Bratislave vyčíňalo minitornádo

Matej Šifra z Dlhých Dielov nakrútil minitornádo Zobraziť galériu (15)
Matej Šifra z Dlhých Dielov nakrútil minitornádo

BRATISLAVA - Bláznivé počasie! Búrka sprevádzaná silným vetrom včera odpoludnia zaskočila Bratislavčanov a narobila poriadnu robotu záchranárom. Pre hustý dážď nebolo vidieť ani na krok. Vodu na mnohých miestach v hlavnom meste kanalizácia nestačila prijať. Živel sa nekontrolovateľne valil ulicami a zatopil viaceré podchody a pivnice.

Drámu prežili traja chlapi, ktorých búrka prekvapila na plošine výškovej budovy na Vajnorskej ulici. Záchranári rozbili okennú tabuľu a tak dostali robotníkov do vnútra budovy. Chlap, ktorého z budovy vyviezli na špeciálnom vozíku, bol šokovaný. „Mala som strach z rozbitého skla, ktoré padalo na ulicu,“ povedala Mária (36), ktorá utekala popri stene budovy.

„Mám výhľad na Rakúsko a Maďarsko, ale bol to des! Chvíľami mi to pripomínalo tornádo - ako sa krútili oblaky, klesali k zemi a hýbali sa smerom do Petržalky,“ opísal svoje pocity Matej z Dlhých dielov, ktorý nám do redakcie poslal fotografie aj video.

Hasiči po búrke odstraňovali popadané stromy na Jastrabej a Azalkovej ulici v Ružinove, na Šustekovej ulici v Petržalke, v Blatnom, Šenkviciach, Malackách, Plaveckom Štvrtku a na ďalších miestach. Vodu čerpali v Líščom údolí, na Panenskej, Štetinovej a Budyšínskej ulici. Podľa meteorológov ide o typickú letnú búrku, ktorá na Slovensko prišla z Rakúska. Je pre ňu charakteristický silný vietor. „Búrka včera zasiahla stredné Slovensko,“ povedal meteorológ SHMÚ Rastislav Čičmanec. Aj tam strhávala strechy a váľala stromy.

V Bratislave vytopilo kino Tatra - Dni španielskeho filmu sa o deň posunuli >>

búrka, bratislava, 20/08/07
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu