Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Blesky spôsobili v Prešovskom kraji dva veľké požiare

PREŠOV - Nočná búrka a blesky spôsobili v Prešovskom kraji dva veľké požiare. Ako dnes agentúru SITA informoval dispečer Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Viliam Popadič, blesk spôsobil požiar troch rodinných domov a štyroch hospodárskych budov v obci Osturňa v okrese Kežmarok.

K ďalšiemu veľkému požiaru rodinného domu a priľahlých hospodárskych budov prišlo v obci Kamenica pri Lipanoch v okrese Sabinov. Popadič dodal, že pri týchto požiaroch nebol nikto vážnejšie zranený. Škody budú vyčíslené až dnes. Popadič zdôraznil, že v priebehu noci vietor vyvrátil 13 stromov a poškodil jednu strechu, pričom najväčšie škody spôsobil v okresoch Kežmarok, Stará Ľubovňa a Prešov.


B. BYSTRICA: Padali stromy, lietali strechy

Následky silnej búrky, ktorá sa v pondelok pred 20:00 prehnala okresmi Zvolen a Banská Bystrica, hasiči odstraňovali celú noc, v teréne sú aj teraz. Silný vietor v týchto okresoch postrhával viacero striech a polámal či povyvracal množstvo stromov, ktoré padali na cesty a trhali elektrické vedenia. Pri tom všetkom však nebol nikto zranený, čo podľa službukonajúceho okresného operačného dôstojníka zvolenských hasičov možno považovať za zázrak. V Sliači spadol strom na zaparkované auto, vo Zvolene-Kráľovej uviazol v aute na ceste medzi popadanými stromami muž s dieťaťom. „Išlo o hrubé stromy, takže trvalo dosť dlhý čas, kým sme sa k nim dostali,“ povedal operačný dôstojník. Dodal, že vo Zvolene dvakrát vyslobodzovali ľudí, ktorí po výpadku elektrického prúdu ostali v zaseknutom výťahu.


Búrka spôsobila v Trnavskom kraji lokálne záplavy

Búrka, ktorá sa v pondelok po 16:00 prehnala Trnavským krajom, zamestnala najmä hasičov. Vytrvalý dážď na mnohých miestach spôsobil lokálne záplavy. „Zasahujeme takmer vo všetkých okresoch,“ informoval agentúru SITA službukonajúci dispečer krajských hasičov. Dodal, že zväčša prečerpávajú vodu z pivníc rodinných domov. Okrem toho tiež pomáhajú pri odstraňovaní následkov dopravných nehôd. Podľa informácií zástupkyne trnavskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej, za posledné dve hodiny evidujú na cestách v kraji desať dopravných nehôd. V kraji stále prší. Dážď sprevádza búrka a občasný vietor.


Nočná búrka na Spiši strhávala strechy a vyvracala stromy

Nočná búrka na Spiši strhávala strechy a vyvracala stromy. Hasiči zo Spišskej Novej Vsi mali po celú noc plné ruky práce a v odstraňovaní škôd pokračujú aj dnes od rána. "Silný vietor strhol päť striech z rodinných a panelových domov v rôznych častiach mesta. Padajúci strom zasiahol vo Ferčekovciach zaparkované osobné auto. Našťastie v ňom nikto nebol," informoval TASR operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Spišskej Novej Vsi Ivan Krkoška. V Gelnici spadol strom na maringotku, v ktorej boli v tom čase štyria ľudia. Jedného museli previezť do nemocnice. "Dnes ráno sme odstraňovali dva stromy, ktoré spadli na garáže a odrezali sme aj čiastočne strhnutú strechu v lokalite Vilčurňa v Spišskej Novej Vsi. Pri zásahu asistovala polícia, keďže hasičov, ktorí tam boli už počas nočných hodín, napadol jeden z miestnych občanov," dodal operačný dôstojník.

Západné Slovensko zasiahla silná búrka >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu