Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tučná pokuta pre bratislavskú reštauráciu: Bežná prax, na TOTO si dajte pozor

Bratislavská reštaurácia dostala od SOI pokutu za účtovanie poplatkov pri platbe kartou Zobraziť galériu (2)
Bratislavská reštaurácia dostala od SOI pokutu za účtovanie poplatkov pri platbe kartou (Zdroj: Thinkcstock.com)

BRATISLAVA – Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) pokutovala bratislavskú reštauráciu za neoprávnené poplatky, ktoré účtovali svojim zákazníkom pri platbe kartou. Za 30-centový poplatok navyše bol reštaurácii udelený finančný postih v hodnote 500 eur.

Reštaurácia Hamka & Pub v centre mesta, ktorá sa špecializuje na obedové menu a donášku, poriadne doplatila na svoje nekalé praktiky. Bratislavská reštaurácia svojim hosťom pri platbe kartou účtovala tridsaťcentový poplatok, ktorý je zo zákona zakázaný.

Inšpektori zo SOI boli pri kontrolnej návšteve reštaurácie personálom oboznámení s tým, že pri platbe, ktorá bude uskutočnená prostredníctvom platobného terminálu, im bude zaúčtovaný 30-centový poplatok navyše.

Bratislavská reštaurácia dostala od
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Thinkcstock.com)

Je to OFICIÁLNE: Slovenská obchodná inšpekcia pokutovala autobazár za stáčanie kilometrov 

Slovenská obchodná inšpekcia z dôvodu porušenia zákazu predávajúceho uložila reštaurácii pokutu vo výške 500 eur. Inšpektori pri výkone kontroly ďalej zistili, že pri predaji svojich služieb reštaurácia nezabezpečila vhodné hygienické podmienky.

Majiteľ dotknutej reštaurácie na margo vzniknutého konfliktu argumentoval tým, že na účtovanie poplatku pri platbe kartou má nárok. Majiteľ uviedol, že poplatok vo výške 30 centov je účtovaný z dôvodu vysokých nákladov pri platbe všetkými druhmi platobných kariet. K svojmu tvrdeniu dodal, že to nie je jeho profit.

Viac o téme: PokutaReštauráciaSOI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu