Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Schuster zdolal Severný pól

Rudolf Schuster
Rudolf Schuster

BRATISLAVA - Bývalý prezident Rudolf Schuster má za sebou ďalší cestovateľský zážitok. Po výpravách na Aljašku či do amazonských pralesov pokoril toto leto aj Severný pól.

"Bol som tam na prelome júna a júla. Vrátil som sa celý, živý a zdravý. Výprava trvala asi dva týždne," citoval 73-ročného Schustera portál aktuálne.sk. Exprezident, ktorý svoje cesty rád dokumentuje, sa opäť vrátil s množstvom fotografií a filmového materiálu. Nevylúčil, že jeho snímky budú môcť záujemcovia vidieť aj na vernisáži. "Nechajte sa prekvapiť," povedal.

Exprezident sa teší povesti cestovateľa a dobrodruha už dlhšie. Nebránia mu v tom ani zdravotné problémy z minulosti, keď v roku 2000 bojoval o život v nemocnici. V amazonských pralesoch, ktoré navštívil počas svojho funkčného obdobia v roku 2001, obdivoval anakondy a prežil aj krátke zajatie u Indiánov. Počas výstavy fotografií z Aljašky zas prezradil, ako prežíval strach pri snímaní tamojších medveďov.

Schuster, ktorý bol prezidentom v rokoch 1999 až 2004, napísal o svojich cestách i niekoľko kníh. Písal však i detektívky, postrehy z politického diania a venoval sa aj muzeálnej činnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu