Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Anonym sa vyhráža ďalšími požiarmi v Slovenskom raji

Požiar v Slovenskom raji likvidovali hasiči 11 dní.
Požiar v Slovenskom raji likvidovali hasiči 11 dní. (Zdroj: SITA)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Anonymný pisateľ sa priznal k založeniu požiaru v Slovenskom raji, ktorý hasiči zlikvidovali po 11 dňoch začiatkom augusta.

Oheň, ktorý spôsobil miliónové škody a zasiahol 16 hektárov lesa, mal byť odplatou za pokračujúcu výstavbu rómskej osady pri Letanovciach. Informovala o tom televízia TA3. Vo februári sa anonym vyhrážal, že pre stavbu osady otrávi vodné zdroje v Slovenskom raji ortuťou.

List, ktorý dnes doručili na správu Národného parku Slovenský raj, v súčasnosti skúma polícia. Jeho pravdivosť je však sporná, pretože predbežné vyšetrovanie požiaru údajne ukázalo na zapálenie bleskom. Anonym sa v liste vyhráža, že v prípade pokračovania výstavby rómskej osady založí ďalšie požiare.

S výstavbou rómskej osady nesúhlasia obyvatelia susedných obcí, ktorí sa obávajú zvýšenej kriminality a zbrzdenia rozvoja cestovného ruchu v blízkosti Národného parku Slovenský Raj. Približne tisícka Rómov by sa mala sťahovať do lokality Strelníky v blízkosti Spišského Štvrtka, kde pre nich vyrastajú domy aj z peňazí Európskej únie. So zmenou lokality výstavby bližšie k Letanovciam zas nesúhlasia miestni občania. Pre výstavbu osady sa už v minulosti starostovi Letanoviec vyhrážali aj smrťou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu