Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Dievčatko sa prvého dňa v škole nedožilo

Otecko sľúbil Saške († 6) tú najkrajšiu aktovku. Zobraziť galériu (2)
Otecko sľúbil Saške († 6) tú najkrajšiu aktovku. (Zdroj: Nový Čas)

VRANOV NAD TOPĽOU - Telíčko malej Sašky († 6), ktorá zomrela pri dopravnej nehode v Chorvátsku, už priviezli na Slovensko.

Z dievčatka by onedlho bola prváčka. Otec Michal, ktorý sa po nehode ťažko zranil a leží v umelom spánku v záhrebskej nemocnici, jej tri dni pred tragédiou sľúbil: „Saška, kúpim ti najkrajšiu aktovku na svete.“

Rodina z Vranova si mala v týchto dňoch užívať dovolenku v chorvátskom letovisku. Namiesto toho však prežíva najťažšie chvíle svojho života. Mame Zdenke (36) sa kruté chvíle, keď auto havarovalo a vletelo do močiara, ustavične vynárajú pred očami. „Hneď po havárii som sa spýtala, kto žije. Ozvali sa mi dve staršie deti Gabko a Miška. Manžel sa nehýbal, spočiatku som si myslela, že už nežije, ale bol v bezvedomí. Keď sme mu nadvihli hlavu, začal dýchať,“ hovorí zronená Zdenka Poláková. Potom sme všetci vybehli z auta a potme začali v močiari hľadať Sašku.

„Deti kdesi našli mobil a pokúšala som sa zavolať pomoc, ale nedokázala som vytočiť žiadne číslo. Tak som začala stopovať autá. Zastavilo asi päťdesiate,“ spomína nešťastná matka. Z auta vystúpil Chorvát, ktorý nakoniec Sašku našiel. „Pýtala som sa, či žije, a povedal mi, že áno. Ale vedel, že to nie je pravda, všetci to vedeli, ale nikto nenazbieral odvahu povedať mi, že moje slniečko už nie je medzi nami,“ vraví Z. Poláková so slzami v očiach.

Jej situácia je o to ťažšia, že zostala bez peňazí a jej manžel je vo vážnom stave po operácii mozgu. „Verím, že Michal sa z toho dostane. Pôjdem za ním do Chorvátska hneď, ako to bude možné. Potrebuje moju podporu. Keď som sedela pri jeho posteli a prihovárala sa mu, pohol rukou,“ vysvetľuje Zdenka, ktorá sa vynasnaží zariadiť, aby jej manžela previezli na Slovensko. Lenže prevoz sanitkou je veľmi riskantný a cestu vrtuľníkom zaplatiť nedokáže. „Nejako to už vymyslím. Dúfam, že manžel sa vylieči, a budeme žiť, aj keď už nie šťastne, ďalej,“ verí zúfalá Zdenka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu