Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pozor na podvodníkov v Bratislave: Kúpite si lístok na MHD, ale automat vám nevydá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: foto:)

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava (DPB) zaznamenal problémy s podvodníkmi manipulujúcimi s výdajným miestom multifunkčných automatov. Obohatiť sa chcú totiž na cestujúcich, ktorí si kupujú za hotovosť cestovné lístky. Upozorňuje na to DPB na svojom webe.

Podvodníci upchávajú podľa podniku na multifunkčných automatoch výdajný otvor na mince predmetmi, ktoré zabraňujú, aby cestujúcemu automat výdavok vyplatil. "Tí cestujúci, ktorí si to nevšimnú, svoj výdavok naspäť nedostanú. V domnienke, že im ho automat nevrátil, opustia priestor pri automate a výdavok si vezmú podvodníci," priblížil DPB.

Ten spolu so servisnou spoločnosťou, ktorá sa o multifunkčné automaty stará už testuje riešenia, ktoré by mali zabrániť fyzickému zablokovaniu otvoru na výdavok mincí. "DPB apeluje na zvýšenú pozornosť cestujúcej verejnosti, aby pri výdavku v automate vždy skontrolovali, či otvor nie je fyzicky upchatý a vzali si svoju vrátenú hotovosť," uviedol podnik. Ak takýto problém verejnosť zaznamená môže ho nahlásiť na infolinku DPB na čísle 02/5950 5950.

Viac o téme: PodvodníciAutomatyDopravný podnik Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu