Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Motoristu rozčúlili policajti: Vymáhali zaplatenú pokutu!

„Našťastie som si bloček o zaplatení pokuty odkladal tri roky. Keby som tak neurobil, platil by som znova,“ myslí si Ľ. Bohuš.
„Našťastie som si bloček o zaplatení pokuty odkladal tri roky. Keby som tak neurobil, platil by som znova,“ myslí si Ľ. Bohuš. (Zdroj: Nový Čas)

PARTIZÁNSKE - Poriadne rozhorčený je Ľubomír Bohuš (47) z Krásna pri Partizánskom.

Ešte v roku 2002 vošiel s autom v Trenčíne do protismeru, kde ho zastavili policajti. Chybu si priznal a tisíckorunovú pokutu zaplatil. Aké však bolo jeho prekvapenie, keď už zaplatenú pokutu žiadali policajti takmer po troch rokoch zaplatiť znova!

„Ono to nie je o tom, či pokuta bola zaplatená, ale či som si odložil doklad o zaplatení - až do hrobu. Ak by som tak nespravil, musel by som platiť znova. Koľkí z pokutovaných vodičov si budú odkladať doklad o zaplatení celých tridsaťjeden mesiacov ako ja?“ pýta sa rozhorčený motorista. Ľ. Bohuš je presvedčený, že zo strany policajtov ide o neférové konanie.

„Ak takýto postup použijú na stovky vodičov, ktorí doklad medzitým zahodili, budú musieť zaplatiť ešte raz,“ hnevá sa motorista, ktorý podal na policajtov trestné oznámenie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa a vydieranie. Prokurátor však vec zamietol. „Trestné oznámenie podám znova,“ nevzdáva sa Ľ. Bohuš.

Podľa polície začali od vodiča vymáhať pokutu nanovo, lebo na poukážke napísali meno Behuš, nie Bohuš. Platbu tak k menu nemohli priradiť. Na poštovej poukážke tiež nebolo uvedené číslo bloku na pokutu, na základe čoho by sa dala identifikovať v počítačovom programe. Od vymáhania pokuty po vysvetlení situácie upustili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu