Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Potešujúce správy pre Slovensko: Na pultoch pribudne viac našich výrobkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV) spolu s obchodným reťazcom Kaufland odštartovalo projekt regionálnej podpory malých a stredných výrobcov potravín. Projekt podpory regionálnych výrobcov začal obchodný reťazec v januári tohto roka, šesť výrobcov už dodáva svoje produkty do dvadsiatich prevádzok a s ďalšími 80 dodávateľmi pokračujú rokovania. V utorok o tom informovali na tlačovej konferencii zástupcovia spoločnosti Kaufland a MPRV.

„Zákazníkom chceme ponúknuť čerstvosť a kvalitu pochádzajúcu priamo z regiónu, od lokálnych výrobcov, ktorí sa opierajú o osvedčené receptúry a výrobné postupy. Chceme dať príležitosť producentom regionálneho významu, ktorí dokážu obohatiť našu ponuku produktov typickými výrobkami vo svojom domovskom regióne,“ povedal riaditeľ nákupu spoločnosti Kaufland Richard Bendík.

„Vítame spoluprácu so spoločnosťou Kaufland, ktorá ako prvý z obchodných reťazcov spustila aktivitu nášho rezortu „Chcem dodávať“. Spolupráca s predajcami umožní malým a stredným producentom odbyt, ďalšie možnosti na rozvoj a zvýšenie zamestnanosti. Spotrebitelia budú mať zasa širšiu ponuku kvalitných a čerstvých domácich výrobkov priamo zo svojho regiónu,“ uviedla ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná. Dodala, že cieľom nie je len podpora producentov, ale aj zvýšenie sebestačnosti v produkcií potravín, keďže podiel slovenských potravín na pultoch v obchodoch v súčasnosti dosahuje necelých 40 %.

Reťazec má ambíciu rozšíriť spoluprácu o ďalších 15 až 20 dodávateľov v horizonte najbližších štyroch mesiacov. Všetko podľa Bendíka záleží od toho, ako sa lokálni dodávatelia popasujú s legislatívnymi požiadavky. „Hlásia sa nám výrobcovia, ktorí majú povolený len predaj z dvora. S tými sa môže začať spolupráca, až keď získajú všetky povolenia na dodávky do maloobchodnej siete,“ povedal Bendík.

Viac o téme: PotravinyKauflandLokálni výrobcovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu