Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dostál si pripomenul obete holokaustu: Fašistický Slovenský štát je temnou škvrnou našej histórie

Ondrej Dostál
Ondrej Dostál (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Dnešný Deň obetí holokaustu a rasového násilia si s úctou pripomína aj Občianska konzervatívna strana (OKS).

"V súčasnom období je viac ako inokedy potrebné mať úctu k historickej pravde, pestovať pamäť národa a otvorene sa postaviť sympatizantom extrémistických hnutí a totalitných režimov, ktoré majú v 20. storočí na svedomí milióny obetí," uviedol predseda OKS Ondrej Dostál.

Fašistický Slovenský štát je podľa neho temnou škvrnou na histórii Slovenska a holokaust jeho najhanebnejšou stránkou. Preto je povinnosťou nezabúdať na zločiny spáchané fašistickým režimom a s úctou si pripomínať jeho nevinné obete. Obete holokaustu a rasového násilia si pripomenú dnes podvečer členovia a sympatizanti OKS pri Pamätníku holokaustu v Bratislave.

Deviaty september je Dňom obetí holokaustu a rasového násilia. Práve v tento deň v roku 1941 vtedajšia Slovenská republika prijala 290 represívnych paragrafov, tzv. Židovský kódex, ktorým sa začal proces židovských deportácií. Toto nariadenie o právnom postavení Židov, vydané vládnymi predstaviteľmi vojnového Slovenského štátu, patrilo medzi najprísnejšie protižidovské opatrenia v Európe.
 

Viac o téme: HolokaustOndrej Dostál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu