Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nepríjemná predpoveď: Pripravte sa na zimu a dážď, mizériu vystriedajú horúčavy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V týchto dňoch nám znepríjemňuje dni prechod studeného frontu plný dažďa. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu sa počasie budúci týždeň opäť polepší. V prvej polovici sa však musíme vyzbrojiť poriadnou trpezlivosťou s chladom a zrážkami. Najnižšia nočná teplota spadne dokonca iba na štyri stupne. Našťastie bude pomaly stúpať a v druhej polovici sa môžeme tešiť na slnečnú oblohu.

V pondelok k nám bude od severozápadu až severu prúdiť chladný vzduch, ktorý sa podpíše na premenlivej, na severe miestami zväčšenej oblačnosti. Ojedine sa môžu vyskytnúť aj prehánky, na hrebeňoch Tatier snehové. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 24, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši na okolo 17 stupňov. Fúkať má prevažne severný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, v nárazoch miestami 55 km/h.

Prílev chladného vzduchu sa prejaví aj v utorok na malej, miestami zväčšenej oblačnosti, najmä na severe a východe krajiny. Ojedinele nás potrápia prehánky, na hrebeňoch Tatier snehové. Zrána sa objaví ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota klesne na 12 až 7, v dolinách a kotlinách miestami okolo 5 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 19 až 24, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši na okolo 17 stupňov.

Nepríjemná predpoveď: Pripravte sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Markus Schreiber)

V stredu má byť jasno až polojasno, v noci a zrána ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota spadne na 11 až 6, v horských dolinách a kotlinách miestami na okolo 4 stupne. Najvyššia denná teplota to dotiahne na 21 až 26, na severe miestami na okolo 19 stupňov.

Od štvrtka začne prúdiť do našej oblasti od juhozápadu až západu teplý vzduch. Obloha sa konenče vyjasní, ale v noci a zrána môže byť stále ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 11 až 6, v horských dolinách a kotlinách na okolo 4 stupne. Najvyššia denná teplota stúpne na 25 až 30, na severe miestami na okolo 23 stupňov.

Nepríjemná predpoveď: Pripravte sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock)

V piatok bude jasno až polooblačno. Ortuť teplomera v noci ukáže najmenej 16 až 11, v horských dolinách okolo 9 stupňov, cez deň najviac 27 až 32, na severe miestami okolo 25 stupňov. Milovníkov tepla poteší aj začiatok víkendu. V sobotu má byť malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, v horských dolinách okolo 11 stupňov. Najvyššia denná teplota 27 až 33 stupňov.

Viac o téme: PočasieDážďPredpoveďSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu