Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Motoristov v Bratislave čakajú obmedzenia

BRATISLAVA - Motoristi na bratislavských cestách musia do konca prázdnin počítať s uzáverami a dopravnými obmedzeniami.

V hlavnom meste budú totiž prebiehať opravy na 16 komunikáciách. Novinárov dnes o tom dnes informovali zástupcovia bratislavského magistrátu.

Po nedávnom otvorení tunela Sitina, ktorý odľahčil dopravu v meste a tiež uľahčil tranzit do Maďarska a Rakúska, sa na súvisiacej križovatke Patrónka budú zrejme opäť tvoriť zápchy. Magistrát tam totiž plánuje rozsiahlu opravu komunikácie, ktorá sa vyšplhá na zhruba 39 miliónov korún. Asfalt tu nahradí betónová vozovka, povedal Marián Blaho z oddelenia cestného hospodárstva magistrátu.

S prácami na križovatke by sa podľa Blaha malo začať približne od 20. alebo 27. júla. V každom smere premávky sa zachová po jednom jazdnom pruhu.

Život motoristov v mestskej časti Karlova Ves a sídliska Dlhé Diely ovplyvní zas uzávera na Botanickej ulici, kde sa cesta rozšíri o jeden jazdný pruh. "Prednostné značenie bude dávané až po rannej špičke o 9.00 hodine," priblížil Blaho. V budúcnosti by podľa neho rozšírenie tejto ulice malo obmedziť zápchy v rannej a večernej dopravnej špičke.

Pre rozšírenie Prístavnej ulice na štvorpruhovú cestu sa opraví aj súčasná takzvaná stará časť tejto ulice od Plynárenskej po Plátenícku. Betónový povrch pribudne na Bajkalskej ulici na vstupe do križovatky s Trnavskou.

Do 10. augusta sa predpokladá tiež výluka električiek od Gaštanového hájika po vozovňu Krasňany, kde sa bude opravovať električková trať. Okrem toho magistrát bude rekonštruovať v meste aj šesť zastávok mestskej hromadnej dopravy.

Dopravnú situáciu by počas leta mala pomôcť zvládnuť polícia a dopravný podnik. "Keď sa nám to všetko podarí, na dlhé roky bude pokoj a vlastne ďalej túto dopravu nebudeme obmedzovať," poznamenal Blaho. Magistrát začal s opravami komunikácií v letnom období, keď je na cestách oveľa menej áut ako cez školský rok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu