Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rezník dostal odmenu!

Jaroslav Rezník
Jaroslav Rezník (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bývalý šéf Slovenského rozhlasu a súčasný riaditeľ štátnej tlačovej agentúry TASR Jaroslav Rezník dostane po troch mesiacoch vo funkcii 36-tisícovú „polročnú“ odmenu.

Na rokovaní mu ju schválila vláda. A to aj napriek tomu, že Rezník ako riaditeľ SRo presunul vymáhanie koncesionárskych poplatkov na súkromnú firmu Lawyer Partners (LP).

Podľa premiéra Rezník dostal dvadsať percent z platu. Na otázku, či je to správne v súvislosti s kontroverznými zmluvami so spoločnosťou LP, Fico povedal: „Ja som sviečku nedržal, keď sa v minulosti podpisovali akékoľvek zmluvy.“ Podľa Fica si Rezník odmenu zaslúži, keďže sa snaží. „Tá odmena zodpovedá tomu, čo momentálne v TASR robí,“ dodal premiér.

Jaroslav Rezník bol riaditeľom rozhlasu v čase, keď jeho vtedajšia ekonomická riaditeľka Hilda Gajdošová podpisom zmluvy presunula vymáhanie koncesionárskych poplatkov na spoločnosť Lawyer Partners. Súčasné vedenie rozhlasu na ňu podalo trestné oznámenie.

Spoločnosť Lawyer Partners od ľudí, ktorí včas nezaplatili koncesionárske poplatky, za rozhlas vymáhala desaťtisícové penále. Problém tento týždeň museli riešiť posalnci parlamentu, ktorí novelou zákona rozšírili tzv. generálny pardon, čiže odpustenie penále za neskoré zaplatenie koncesionárskych poplatkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu