Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neplatiči o peniaze asi neprídu: Zmení sa zákon!

Minister kultúry Maďarič pripravuje úpravu legislatívy.
Minister kultúry Maďarič pripravuje úpravu legislatívy.

BRATISLAVA - Koncesionárom verejnoprávneho rozhlasu konečne svitla nádej.

Vymáhači zo súkromnej spoločnosti Lawyer Partners im hrozia státisícovými pokutami. A to napriek tomu, že svoj dlh niekoľko desiatok korún včas vyrovnali. Spoločnosť využíva chyby v legislatíve. Politici však sľúbili, že už na budúci týždeň zmenia potrebný zákon a niektorým ľuďom tak odbudnú nepríjemné starosti.

Poslanci parlamentu sa prebrali po tom, ako desiatky zúfalých koncesionárov vyšli do ulíc. Teraz chcú pomáhať všetci bez ohľadu na to, či patria ku koalícii, alebo opozícii. Generálny pardon navrhli rozšíriť na všetkých, čo neplatili verejnoprávnemu rozhlasu. Ak svoj dlh uhradili hneď po prvej výzve, nemajú sa čoho obávať.

„Nie je dôležité, kto to predloží,“ povedal poslanec mediálneho výboru Tomáš Galbavý z SDKÚ. Pomôcť chcú aj ministerstvá. „To, čo sa deje, je výsledkom zlej legislatívy, ktorá teoreticky umožňuje beztrestne vymáhať od občanov státisíce pre párkorunový dlh,“ vyhlásil šéf rezortu spravodlivosti Štefan Harabin.

Zmenu zákona pripravilo i ministerstvo kultúry pod vedením Marka Maďariča, pre ktorého pracuje aj Hilda Gajdošová. Tá podpisovala spornú zmluvu so spoločnosťou Lawyer Partners a v súvislosti s kauzou čelí trestnému oznámeniu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu