Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Vo Formule manipulovali s podanými tiketmi

Prevažná časť našich stávkových kancelárií bude už v priebehu dnešného dňa otvorená.
Prevažná časť našich stávkových kancelárií bude už v priebehu dnešného dňa otvorená.

TRENČÍN - Konatelia a zamestnanci jednej z najväčších stávkových kancelárii na Slovensku Formula pravdepodobne manipulovali s podanými tipovacími lístkami.

Skupina desiatich ľudí tak podľa polície podviedla kanceláriu najmenej o 17 miliónov korún. Novinárov o tom informovala hovorkyňa krajskej polície v Trenčíne Lenka Bušová. Formula sa tipujúcim ospravedlnila za štvrtkové uzavretie pobočiek a ubezpečila ich, že im preplatí všetky výherné tikety v plnom rozsahu.

"Neoprávneným zásahom do softvéru (...) došlo k pozmeneniu už podaných tiketov tak, že na nich boli doplnené skončené stávkové udalosti s už známymi výsledkami, čím sa tieto tikety stali výhernými," povedala Bušová. Podrobnosti o prípade prezradiť odmietla.

"Prevažná väčšina našich stávkových kancelárií bude už v priebehu dnešného dňa otvorená a v plnej prevádzke," uviedla dnes Formula vo vyhlásení na svojej internetovej stránke. Štvrtkové zatvorenie svojich pobočiek spoločnosť zdôvodnila technickou poruchou.

Skupine obvinených podľa hovorkyne hrozí väzenie od sedem do 12 rokov. Televízia JOJ ešte vo štvrtok informovala, že traja hlavní predstavitelia spoločnosti skončili v policajnej cele.

Policajti podľa Bušovej pri razii v centrále spoločnosti v Považskej Bystrici i v ďalších asi 50 pobočkách zadržali viaceré výherné tikety a počítače.

Formula patrí popri stávkových kanceláriách Tipos alebo Niké k najväčším stávkovým spoločnostiam na Slovensku; podľa informácií firmy má v krajine 280 pobočiek. Kancelária ponúka vsádzanie na športové výsledky, vo svojich pobočkách okrem toho predáva stieracie žreby či číselné lotérie. Odhadovaná škoda 17 miliónov korún, ktorú mala podľa polície skupina spôsobiť firme, bude pravdepodobne podľa Bušovej ešte vyššia.

Médiá vo štvrtok informovali, že Formula uzavrela svoje pobočky a jej klienti nemohli podávať stávky ani si prevziať výhry. Bušová dnes spresnila, že polícia pobočky kancelárie nezatvárala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu