Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Leto vydrží aj cez víkend, ale meteorológovia dvíhajú prst: V sobotu rátajte so všetkým

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP)

BRATISLAVA – Letný charakter počasia bude pokračovať aj cez víkend. Vyhliadky na sobotu vám ale môže pokaziť prechod studeného frontu cez naše územie, ktorý prinesie oblačnosť aj zrážky. Nedeľa však bude ukážková, sľubujú meteorológovia.

Piatok

Záver týždňa bude slnečný, s najvyššou dennou teplotou od 25 do 29 stupňov Celzia. Na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši sa teplota vyšplhá na okolo 23 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov dosiahne okolo 14 stupňov Celzia. Viať by mal slabý, na juhozápade juhovýchodný až južný vietor s rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h). 

VIDEO Zriedkavý úkaz vystrašil dovolenkárov: Dvojmetrové cunami ničilo všetko na pláži

Leto vydrží aj cez
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Nad naše územie postúpi studený front. V noci bude spočiatku malá, neskôr od západu zväčšená oblačnosť a ojedinele sa môže vyskytnúť aj dážď alebo prehánky. Cez deň by podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) malo byť polooblačno až zamračené a na viacerých miestach prehánky alebo dážď, ojedinele aj búrky. Na západe budú zrážky postupne ubúdať a popoludní sa začne vyjasňovať. Najnižšia nočná teplota klesne na 12 až 7, na juhozápade na okolo 14 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27, na severe väčšinou 17 až 22 stupňov Celzia.  Viať by mal slabý, cez deň od západu prevažne severozápadný vietor s intenzitou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na západe v nárazoch okolo 12 m/s (45 km/h).

Leto vydrží aj cez
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

V nedeľu popoludní k nám začne prúdiť prúdiť teplejší vzduch. Deň bude jasný až polooblačný, na severe a východe lokálne so zväčšenou oblačnosťou a ojedinele s prehánkami alebo občasným dažďom. Najnižšia nočná teplota poklesne na 14 až 9 stupňov, v údoliach však bude ojedinele aj chladnejšie. Najvyššia denná teplota vystúpi na 23 až 28, na severe a východe väčšinou od 18 do 23 stupňov Celzia. Vietor by mal viať prevažne severný, s rýchlosťou od 3 do 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami, najmä na východe, dosiahne rýchlosť okolo 14 m/s (50 km/h).

Leto vydrží aj cez
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu