Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na bratislavskú pláž sa návštevníci neponáhľali

Mestská pláž v Bratislave.
Mestská pláž v Bratislave. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Prvú mestskú pláž v Bratislave v piatok sprístupnili verejnosti na petržalskom brehu Dunaja.

Od rána tu na návštevníkov čakali ležadlá, futbalové, volejbalové či bedmintonové ihriská. Ľudia sa však na piesočnatú pláž veľmi neponáhľali, niektorým návštevníkom zas chýbal bazén. Organizátori pred otvorením pláže počítali s dennou návštevnosťou okolo 2000 ľudí.

"Rátame s tým, že deti, žiaci, mládež si ešte museli skočiť do školy pre vysvedčenia. Musia zrejme absolvovať palacinky s rodičmi a prídu sem poobede," povedala dnes ČTK Denisa Vološčuková z reklamnej agentúry telekomunikačného operátora, ktorý umelú pláž financuje. Podľa nej si ľudia musia ešte na túto novinku zvyknúť. Predpokladá, že to nebude dlho trvať a už cez víkend bude pláž plná ľudí.

V dopoludňajších hodinách sa na pláži objavili náhodní okoloidúci, ktorí sa prechádzali po nábreží. Pozrieť sa prišlo aj niekoľko mamičiek s malými deťmi. Pre tých je na pláži zriadené pieskovisko a šmýkačka

"Potešili nás ležadlá, ale opaľovať by som sa sem nechodil. Deťom tu chýba bazén s vodou," povedal ČTK asi 40-ročný muž, ktorý sa na pláž prišiel pozrieť s rodinou rovno zo školy.

Na pláži je pre osvieženie k dispozícii šesť spŕch a prezliekáreň. Pred Dunajom sú výstražné tabule so zákazom kúpania sa. Záujemcom, ktorí sa radi opaľujú, bude k dispozícii 100 ležadiel a 50 slnečníkov. Občerstvenie a grilované špeciality ponúka plážový bar. Na bezpečnosť v celom areáli dohliada bezpečnostná služba. Okrem toho svoje hliadky posilní aj mestská polícia.

"Pre bezpečnosť návštevníkov v bare sa nesmú používať sklenené poháre a riad. Cenné veci sa na pláži budú dať uschovať u správcu," informovala ČTK Jana Burdová z telekomunikačného operátora. Ďalším lákadlom pre rekreantov by mali byť kultúrne akcie s brušnými tanečnicami a diskdžokejmi, dodala.

Areál pláže bude otvorený sedem dní v týždni od 9:00 a uzavrie sa vždy dve hodiny pre polnocou. Začiatkom septembra priestor vyčistia. Keď tohtoročná sezóna na mestskej pláži bude úspešná, mohol by sa projekt v budúcnosti podľa organizátorov opakovať. "Vtedy možno pouvažujeme aj nad umiestnením bazénu. Zatiaľ sú to iba úvahy," povedala Burdová.

Podobné mestské pláže sú vo viacerých európskych metropolách. Napríklad v holandskom Amsterdame sú už štyri pláže, v Londýne sa nachádza City Beach Club, v Paríži je pláž pri Seine. Dve pláže sú aj v Prahe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu