Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Roszík obvinil z vraždy Kubašiaka komplica

Juraj Roszík
Juraj Roszík (Zdroj: ČTK)

BANSKÁ BYSTRICA - Bývalý trenčiansky kukláč Juraj Roszík dnes viac ako dve hodiny vypovedal ako svedkov v procese so svojimi dvomi komplicmi, s ktorými v novembri minulého roka prepadol podnikateľa Jána Kubašiaka v Polomke.

Pred senátom okresného súdu v Banskej Bystrici povedal, že akciu za odmenu milión korún pre každého zorganizoval a riadil bývalý vyšetrovateľ Róbert P. Ten bol podľa Roszíka v kontakte s objednávateľom lúpeže, pri ktorej mali od Kubašiaka získať dokumenty o podnikateľskej činnosti a peniaze. Celá akcia sa mala uskutočniť bez násilia.

Roszík, ktorý je na základe dohody a vine a treste už právoplatne odsúdený na osem a pol roka väzenia povedal, že Kubašiaka spútal ale nebil ho. Podľa neho to urobil Róbert P. a ten ho aj zastrelil.

Roszík nevie, kto zobral dokumenty, šperky a peniaze z rodinného trezoru v Kubašiakovom dome. Podrobne popísal útek s Róbertom P. po tom, ako ich pri Bujakove zastavila policajná hliadka až do ich zadržania v Prievidzi. Potvrdil, že počas úteku ho Robert P. nahováral, aby potvrdil existenciu štvrtej osoby v dome, ktorá mala zavraždiť podnikateľa. Roszík tak aj vypovedal, ale neskôr zmenil výpoveď s tým, "že nebude kryť vraha". Konanie Róbera P. označil za chrapúnske. Jeho aj Róberta Č. podľa neho oklamal a zatiahol do špinavostí.

Obžalovaný Róbert P. odmietol Roszíkove tvrdenia a snažil sa ho zneistiť jeho rozpornými výpoveďami z prípravného konania. Róbert P. povedal, že v nich našiel najmenej 40 rozporov. Róbert Č. chcel od Roszíka vedieť prečo ho pri Bujakove nechali v aute samého v paľbe policajnej hliadky a ušli. Roszík na to povedal, že boli v strese a panike. Pojednávanie pokračuje výsluchom ďalších svedkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu