Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žiaden z expolicajtov sa k vražde Kubašiaka nepriznal

Podľa hlavného podozrivého Róberta Petluša strieľal neznámy objednávateľ prepadnutia menom Ivan.
Podľa hlavného podozrivého Róberta Petluša strieľal neznámy objednávateľ prepadnutia menom Ivan.

BANSKÁ BYSTRICA - Dvaja obžalovaní expolicajti sa dnes pred Okresným súdom v Banskej Bystrici k vražde podnikateľa Jána Kubašiaka nepriznali.

Podľa hlavného podozrivého Róberta Petluša strieľal neznámy objednávateľ prepadnutia menom Ivan; údajne to však nebol podnikateľ Ivan Šajgala, ktorého polícia obvinila z objednania Kubašiakovej vraždy.

Kubašiaka zavraždili v novembri minulého roka v jeho rodinnom dome v Polomke, obžalovanému Petlušovi hrozí doživotie. Petluš sa dnes pri dvojhodinovom vypočúvaní snažil spochybniť výpovede svojich komplicov Róberta Červeňana a už odsúdeného Juraja Roszíka, ktorí za organizátora prepadu a vraha označili práve jeho. Podľa Petluša bol organizátorom Roszík, ktorému vojenský súd v polovici júna schválil dohodu o vine a treste a poslal ho za lúpežné prepadnutie na 8,5 roka do väzenia. Strelcom mal byť objednávateľ celého prepadnutia, ktorého identitu však Petluš údajne nepozná.

Bývalý policajný vyšetrovateľ Petluš však nedokázal vysvetliť, ako sa dostala krv zavraždeného na jeho vestu a kuklu. Spútaného Kubašiaka popravili legálne držanou zbraňou s tlmičom, ktorú údajne Petluš ešte v auguste minulého roka predal Roszíkovi. Trojica bývalých policajtov sa na prepadnutie, pri ktorom mali zobrať firemné dokumenty, pripravovala už od septembra. Vražda vzbudila pozornosť najmä pre mafiánsky spôsob popravy, ale aj pre niekoľkodňovú policajnú akciu na zadržanie podozrivých. Počas úteku obžalovaní postrelili aj policajta, ktorý sa dodnes zo zranení zotavuje.

Na začiatku pojednávania krajský prokurátor opätovne odmietol dohodu o vine a treste, ktorú chceli uzavrieť obžalovaní už pri prerokovaní obžaloby. Právny zástupca vdovy po zavraždenom Kubašiakovi žiadal súd, aby pri rozsudku zaviazal všetkých obžalovaných k náhrade škody v celkovej výške viac ako 3,5 milióna korún, z čoho nemajetkovú ujmu vyčíslila Kubašiaková na 3,35 milióna korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu