Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Nočná víchrica v Bratislave vyvracala stromy

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Približne dve hodiny pri prechode studeného frontu od západu bol dnes v noci v Bratislave búrlivý vietor, ktorý dosahoval rýchlosť od 70 km/h do 90 km/h.

Agentúru SITA o tom informoval meteorológ Jozef Kozub zo Slovenského hydrometeorologického ústavu v Bratislave. Iba v nárazoch mal rýchlosť 95 km/h, kedy môžeme hovoriť o slabej víchrici v nárazoch, dodal. V Nitre bola rýchlosť vetra nad ránom nad 70 km/h. Nárazy do 70 km/h zaznamenali aj v Prievidzi, Jaslovských Bohuniciach a Piešťanoch. Studený front sa momentálne nachádza niekde nad územím stredného Slovenska, kde dosahuje v nárazoch rýchlosť maximálne 45-55 km/h. Dá sa teda povedať, že sa vietor upokojil, dodal Kozub. Dnes bude podľa Kozuba oblačné počasie, prehánky a ojedinele sa dajú čakať búrky najmä vo východnej polovici územia. Ochladí sa na 22 až 27 stupňov, na severozápade okolo 21 stupňov. Na východe bude teplejšie, do 30 stupňov.

Silný vietor zhadzoval v noci stromy

Silný vietor zhadzoval v noci i nadránom na mnohých miestach Bratislavského kraja stromy. Hasiči ich museli odstraňovať do skorých ranných hodín napríklad na uliciach Židovská, Zelinárska, Komárnická, Pavlovova a na Mlynských luhách. Padnuté konáre na komunikáciách hlásili aj občania Svätého Jura v okrese Pezinok.

Na ulici Landererova v Bratislave zase zhodil vietor plot. Podľa informácií z dispečingu Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Bratislave nemajú hasiči v súčasnosti v kraji žiadne výjazdy.

Aj vy máte fotografie alebo video víchrice? Pošlite nám ich na adresu: tip@novycas.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu