Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

RVR vyrubila pokuty vo výške takmer 30-tisíc eur: Paragraf porušil program Aféry i RTVS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na dnešnom zasadnutí uložila pokuty vo výške takmer 30-tisíc eur.

Ako ďalej informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová, najvyššiu pokutu 14-tisíc eur uložila vysielateľovi MAC TV, s.r.o. (programové služby WAU, JOJ). Program Aféry odvysielaný 22. novembra a 5. decembra, ktorý mal by vzhľadom na obsah expresívneho, vulgárneho a obscénneho vyjadrovania sa a scén spojených so sexuálnymi deviáciami označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 18 rokov, respektíve do 15 rokov, označil vysielateľ ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov.

Rada tiež uložila pokutu 9-tisíc eur vysielateľovi INTERACTIV.ME, s.r.o. (programová služba RING TV) za porušenie paragrafu, ku ktorému došlo tým, že dňa 15. októbra 2016 odvysielal komunikát Sexi show označený ako nevhodný a neprístupný pre vekovú skupinu maloletých do 18 rokov, a za porušenie paragrafu v súvislosti s tým, že nedoručil rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania zo dňa 14. augusta 2016 a 15. októbra 2016.

Okrem toho rada ďalej uložila pokutu 6-tisíc eur vysielateľovi Rozhlas a televízia Slovenska (programová služba Dvojka) za porušenie paragrafu, ku ktorému došlo dňa 8. októbra 2016 tým, že odvysielal program Zázrak, označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov, a to napriek tomu, že obsahoval prejavy osôb a skupín s patologickými normami správania, vulgárne a obscénne vyjadrovanie, pre ktoré mal byť klasifikovaný ako nevhodný pre maloletých divákov do 18 rokov.

Pokutu 663 eur dostal tiež vysielateľ Rozhlas a televízia Slovenska (programová služba Jednotka) za porušenie paragrafu v súvislosti s vysielaním programu Milujem Slovensko v dňoch 30. septembra 2016 a 7. októbra 2016, v ktorom porušil povinnosť zreteľne informovať o umiestňovaní produktov označením na začiatku programu.

Viac o téme: Pokuta Rada pre vysielanie a retransmisiu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu