Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Búrka spôsobila škody na budovách, problémy sú stále na železnici

Nápor vetra nevydrža strom v rekreačnom stredisku Duchonka a spadol na chatu.Foto: Pavol Kobulnický Zobraziť galériu (19)
Nápor vetra nevydrža strom v rekreačnom stredisku Duchonka a spadol na chatu.Foto: Pavol Kobulnický

BRATISLAVA - Silný vietor a búrka, ktorá sa vo štvrtok večer prehnala cez veľkú časť Slovenska, spôsobila škody najmä na strechách budov a vozidlách, vážnejšie zranenia zatiaľ neboli hlásené. Množstvo vyvrátených a polámaných stromov však naďalej komplikuje dopravu na niektorých cestách ako aj železnici, kde majú vlaky na trase Bratislava - Košice výrazné meškanie.

Problémy na železnici sú hlavne v okolí Leopoldova, kde polámané stromy prerušili elektrické vedenie. Vlaky preto môžu podľa informácií Železničnej spoločnosti Slovensko na hlavnom ťahu medzi hlavným mestom a Košicami meškať až 100 minút.

Diaľnica D2, ktorú vo štvrtok večer polícia na úseku medzi hraničným priechodom s Českom a Lozornom uzavrela pre popadané stromy, je od skorých ranných hodín prejazdná. Jeden jazdný pruh medzi Malackami a Lozornom v smere na Bratislavu však ráno stále čistili.minút.

V Nitrianskom kraji zaznamenali hasiči počas noci približne 60 výjazdov. Silný vietor poškodil podľa Róberta Ambru z krajského riaditeľstva hasičov v Nitre minimálne tri strechy rodinných domov, zhadzoval komíny a vyvracal stromy. Košický kraj zasiahla víchrica iba okrajovo. Podľa operačného dôstojníka krajských hasičov v Košiciach Miloša Kováča zaznamenali hasiči v priebehu dnešnej noci tri výjazdy k spadnutým stromom.minút.

Meteorológovia búrky so silným vetrom na štvrtok predpovedali; očakávali sa pred príchodom chladnejšieho počasia. V uplynulých dňoch na juhozápade Slovenska teploty prekračovali 30 stupňov Celzia, na niektorých miestach padli viacročné teplotné rekordy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu