Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Predávali šatky s hákovým krížom

Majiteľ predajne Róbert Kaščák šatky hneď povyberal z vešiaka, rozstrihal a potrhal. Zobraziť galériu (2)
Majiteľ predajne Róbert Kaščák šatky hneď povyberal z vešiaka, rozstrihal a potrhal. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Neuveriteľné! Hákový kríž sa objavil na letných šatkách v istej košickej predajni s oblečením. Znak si nevšimli obchodníci, ale zákazníci. Kúpiť sa dali za 99 Sk.

Vlastník takého módneho výstrelku však môže prísť do konfliktu so zákonom. Majiteľ obchodu okamžite šatky s týmto zobrazením stiahol z predaja a rozstrihal ich.

Pri šatkách s motívmi americkej zástavy, rastliny konopy siatej či rôznymi čínskymi znakmi bolo aj niekoľko šatiek s hákovým krížom. Majiteľa predajne nález šokoval. „Sťahujem to okamžite z predaja. Nemám záujem ani vôľu propagovať takéto veci, “ uviedol Róbert Kaščák.

Dodal, že šatky prišli vo väčšom množstve zo zahraničia a pri takom počte sa ťažko dalo skontrolovať, čo je na jednotlivých kusoch zobrazené. „Všetky ihneď rozstrihám a roztrhám. Nepotrebujem žiadne problémy,“ dodal a hneď sa dal do práce.

Problém však môžu mať aj zákazníci, ktorí si tieto veci kúpili. Podľa polície môže ten, kto verejne prejavuje sympatie k hnutiam, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smerujú k potláčaniu základných práv a slobôd osôb, stráviť vo väzení 6 mesiacov až 3 roky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu