Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kollár vracia úder! VIDEO Gašpar oznámil, že mu hrozí basa: Pravda o tom, kto riadi políciu

Boris Kollár reaguje na škandál s erotickým chatom s neplnoletou. Zobraziť galériu (10)
Boris Kollár reaguje na škandál s erotickým chatom s neplnoletou. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Boris Kollár neukázal mobil a neukázal ani celú komunikáciu. Hrozí mu trest. Toto dnes vyhlásil policajný prezident Tibor Gašpar. Poslanec sa rozhodol zareagovať a zvolal tlačovku. Odkázal Gašparovi, že citlivé informácie mu nedá. Rozhodol sa tiež podať trestné oznámenie na spoluzakladateľku Čistého dňa. Zároveň prezradil, ako začala komunikácia medzi ním a Simonou.

Poslanec Kollár sa rozhodol, že bude na vyjadrenia policajného prezidenta reagovať.

Pozrite si jeho emotívnu reakciu na tlačovke

Výsluch poslanca Borisa Kollára bol včera z dôvodu, že krátko predtým bol prípad týkajúci sa klientky galantského resocializačného zariadenia medializovaný. Ide o prepis komunikácie poslanca s vtedy maloletou Simonou. Tvrdil, že nevedel, koľko mala rokov. No laškovali spolu a dohadovali sa na sexuálnom styku. Kollár tvrdí, že ho kontaktovala prvá.

Simona z Čistého dňa tvrdí, že na Facebooku komunikovala sama
Zobraziť galériu (10)
Simona z Čistého dňa tvrdí, že na Facebooku komunikovala sama  (Zdroj: Facebook)

Ako prvý sa mu, ako tvrdí, ozval len vtedy, keď na sociálnej sieti videl pátranie. Pýtal sa ho, či je v poriadku, na čo mu dievča odpísalo, že áno. Tvrdí, že sa s dievčaťom nikdy nestretol, nevedel, koľko má rokov, ani že je klientka resocializačného zariadenia. Simona však prehovorila, že Kollár nehovorí celú pravdu a neukázal všetky fakty.

Kollár na políciu prišiel s právnou zástupkyňou Evou Mišíkovou
Zobraziť galériu (10)
Kollár na políciu prišiel s právnou zástupkyňou Evou Mišíkovou  (Zdroj: SITA/Peter Maďar)

Trestné stíhanie

Trestné stíhanie vo veci ohrozovania mravnej výchovy mládeže však polícia vedie od novembra minulého roka. Podala ho vtedy zrejme maloletá Simona.  Na dnešnej tlačovej besede v Bratislave to uviedol Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar. Trestné stíhanie je podľa Gašpara vedené vo veci na skutkovom základe, že neznámy páchateľ mal od začiatku roku 2014 na sociálnej sieti oslovovať mladistvú osobu spôsobom, ktorým ju mohol navádzať na záhaľčivý život. "Vo veci bolo vykonaných viacero procesných úkonov, výsluchy aj znalecké dokazovania," uviedol Gašpar.

Kollár kauzu komentuje so širokým úsmevom
Zobraziť galériu (10)
Kollár kauzu komentuje so širokým úsmevom  (Zdroj: SITA/Peter Maďar)

Odmietol vydať mobil

Výsluch poslanca podľa neho trval niekoľko hodín a v jeho závere policajný vyšetrovateľ požiadal Borisa Kollára o vydanie elektronických prostriedkov, ktorými s poškodenou mohol komunikovať. Podľa jeho slov to poslanec odmietol, po dohode s prítomným prokurátorom policajný vyšetrovateľ nakoniec nepristúpil ani k odňatiu veci. V mobile sa mohli nachádzať rôzne aplikácie či účty, ktoré strážcom zákona mohli pomôcť pri vyšetrovaní prípadu.

Vracia úder

Kollár sa rozhodol, že podá trestné oznámenie na spoluzakladateľku Čistého dňa Zuzanu Tománekovú. Mobil nechcel odovzdať polícii preto, lebo tam „máme tam naše know how“ ako uspieť v komunikácii s fanúšikmi na Facebooku. Dnešná NAKA je podľa neho pod kontrolou ministra vnútra a kontrolou oligarchov. „Táto partia by sa dostala ku všetkému. Ak by to bola normálna polícia, nie je problém, ale dnešná NAKA je pod kontrolou oligarchov a Smeru-SD. Keď ich ho takto dám, to je rovnako ako keby som ho odniesol na Súmračnú (sídlo strany Smer - pozn. red.).“

Boris Kollár
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA/Peter Maďar)

Telefóny sú v šrote

„Čisto zneužívaná polícia, NAKA pre politický boj,“ tvrdí Kollár. „Tie prístroje nevlastním. Sú predané alebo niekde v šrote,“ povedal a ukázal telefón a povedal, že z neho so Simonou nekomunikoval. Na margo príkazu na odovzdanie mobilu podotkol, že jeho právna zástupkyňa zistila pochybenie. „Preto nedošlo k odobratiu. Samotná prokurátorka tento pokyn zrušila. Keď budú mať dobre napísaný príkaz, telefón odovzdám, ale citlivé údaje určite nedostanú,“ uistil.

Ako začala komunikácia

Kollár prehovoril o tom, ako začala komunikácia. Mal si ju odkliknúť ako ďalších užívateľov. Za to, že ho požiadala o priateľstvo, jej poslal smajlík. To však podľa neho nebol začiatok komunikácie. Ako tvrdí, od septembra minulého roka sa zmenil štýl komunikácie mladej dievčiny. Kvôli tomu si myslí, že namiesto nej komunikoval niekto iný.

Kollár na tlačovke s kolegom z hnutia Sme rodina Petrom Pčolinským
Zobraziť galériu (10)
Kollár na tlačovke s kolegom z hnutia Sme rodina Petrom Pčolinským  (Zdroj: Jan Zemiar)

„Toto zvrátené zariadenie má stále licenciu. Im tam prekáža, že niekomu napíšem mojenko, ale neprekáža im, že im tam znásilňujú deti,“ kričal na tlačovke Kollár s tým, že ide o odpútanie pozornosti.

Bitka hokejkou

Dodal tiež, že sa dozvedel, že v Čistom dni zbili chlapca s hokejkou. „Problém v tomto štáte je, že sa ľudia nemajú z čoho nažrať, že nemajú na lieky,“ kritizoval poslanec tých, čo sa ho snažia zdiskreditovať, teda vládnu stranu Smer.

Kollár vracia úder! VIDEO
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: SimonaBoris KollárTibor Gašpar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu